Дневни центар Тиса / - Фото: М.Н.
30/12/2021 u 19:45 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дневни центар "Тиса" и Саладин Дино Бурџовић добитници Награде "3. јануар" Општине Бијело Поље

Добитницима ће награда бити уручена на свечаној сједници поводом Дана општине Бијело Поље 3. јануара 2021. године

Највеће општинско признање Бијелог Поља "3. јануар″ за 2021. годину припала је књижевнику Саладину Дину Бурџовићу и Дневном центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Тиса”. Тако је одлучио жири којим је предсједавао др Елвир Зврко, а чији су чланови Татјана Шебек, Аладин Османовић, Ирфан Салковић, Никола Радоњић, др Кенан Еровић и Изет Еровић.

image

Саладин Дино Бурџовић

- Фото: М.Н.

Предсједник жирија др Елвир Зврко казао је да је жири демократским гласањем додијелио ово највеће општинско признање за допринос и промоцију Бијелог Поља као и успјешног и савјесног рада.

image

др Елвир Зврко

- Фото: М.Н.

- Саладин Дино Бурџовић је, по оцјени жирија, награду добио за свој књижевни рад, а оно што је нама у Бијелом Пољу јако важно је да је добитник и Ратковићеве награде за књижевност. Јако је везан за свој родни град иако не живи у Црној Гори. Бурџовић ради са нашим исељеницима у Њемачкој и његова посљедња књига поезије “Рифат” управо је и посвећена Бијелом Пољу и Рифату Бурџовићу Тршу. Други добитник је Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Тиса”. Првоотворени ове врсте у Црној Гори постао је модел за рад уз континуиран рад на унапређењу својих сервиса. Веома значајан како дјеци са посебним потребама тако и њиховим родитељима. Дакле, Центар који је на понос нашег града што свједоче и награде које су добијали у протеклом периоду” навео је Зврко.

За овогодишњу награду "3.јануар" поднијети су предлози за 11 кандидата, од којих су сви испунили формално-правне услове. Добитницима ће награда бити уручена на свечаној сједници поводом Дана општине Бијело Поље 3. јануара 2021. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:40