Пут за Бистрицу / фото: М.Н.
17/11/2021 u 06:20 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Договорен наставак реконструкције пута Губавач-Бистрица, подизвођач изостао

Одмах сам ступио у контакт са представницима "Штрабага", а они су ми казали да ће, уколико се нико не појави до краја дана, они у сриједу сигурно доћи и наставити радове, казао је Сакиб Чиндрак

Иако је јуче требало да се настави с реконструкцијом пута Губавач-Бистрица, чији је финансијер Управа јавних радова Црне Горе, то се није десило. Информацију је за "Дан" потврдио Сакиб Чиндрак, предсједник Мјесне заједнице Бистрица, који је обишао читаву трасу тог путног правца. Иначе, прије неколико дана одржан је протест мјештана Бистрице на магистралном путу код моста у Губавчу, а након тога и састанак са представницима локалне управе и пројектанта.

-Мјесна заједница Бистрица се договорила са компанијом "Штрабаг", која иначе изводи радове на реконструкцији пута, да се одради и заврши дио који је у овом тренутку најкритичнији и за нас најтежи кад је у питању безбједно одвијање саобраћај. У понедјељак вече смо добили обавјештење од "Штрабага" којим нас информишу да су дали налог подизвођачу бјелопољској фирми "Империјал" да се дан касније појави на траси пута и настави са започетим радовима, објашњава Чиндрак.

Он додаје да је обишао трасу пута и увидио да то није испоштовано јер тамо није било никога.

-Одмах сам ступио у контакт са представницима "Штрабага", а они су ми казали да ће, уколико се нико не појави до краја дана, они у сриједу сигурно доћи и наставити радове. И њима, али и локалној управи и јавности сам казао да ми више немамо времена за чекање. Крајње је вријеме да почну да раде. Уколико се не појаве данас и не почну да одрађују посао, ми ћемо наставити с нашим протестима. И не само да ћемо наставити, него ћемо, што је став свих мјештана, радикализовати протест и блокирати магистрални пут који води према Подгорици- поручио је Чиндрак.

Радови касне због сталних негодовања мјештана

Из Управе јавних радова Црне Горе казали су, након недавног протеста мјештана Бистрице, да се реализација пројекта Губавач-Бистрица, с изградњом моста преко ријеке Бистрице, одвија успорено због неусаглашености пројектне документације са стварним стањем на терену, неусаглашености између појединих фаза пројектне документације и константног негодовања мјештана на пројектом предвиђена рјешења.

-Управа јавних радова је спровела процедуру измјена и допуна пројектне документације како би се исправиле неусаглашености у пројектној документацији и испоштовали захтјеви мјештана, а у коначном добило пројектно рјешење којим ће бити омогућена несметана изградња пута у складу са важећом законском регулативом. Очекујемо да ће се радови наставити у најскоријем року, а у складу са процедурама које прописују закони из области грађења-казали су из УЈР.

Договорено је да се за почетак одради дио који је, како су мјештани упорно понављали, црна тачка на траси дугој скоро седам километара.

- Да се настави с изградњом започетих потпорних зидова, нових пропуста, да се затрпају већ урађени пропусти и наспе пут у Губавчу, гдје се само почело и остало је раскопано, али и да цијели пут пресвуку танким слојем лијепог материјала. Да се све уваља да би мјештани током зимског периода могли лакше и безбједније да саобраћају према центру Бијелог Поља, односно преко моста у Губавчу до Бистрице. То је, иначе, договор нас из МЗ Бистрица, компаније Штрабаг, Управе за јавне радове Црне Горе и локалне управе - истакао је предсједник МЗ Бистрица.

Договорено је да се радови на путу изводе све док то временски услови дозвољавају.

- Уколико вријеме не дозволи наставак посла, договорено је да се одмах на прољеће, с првим лијепим данима, настави с реконструкцијом пута - истакао је Чиндрак.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:24