Објекат ЈНА / - фото: Д.С.
21/07/2021 u 08:49 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дом ЈНА некадашњи понос Бара постао ругло

Много је државних служби у ланцу одговорности када је ријеч о овом објекту. Није познато када је неко од представника војних власти или локалних органа обишао овај објекат

У низу запуштених објеката, захваљујући небризи надлежних служби, посебно мјесто заузима и некадашњи објекат Дома ЈНА на Пристану. Објекат је толико запуштен да је круг претворен у депоније смећа и шталу.

Много је државних служби у ланцу одговорности када је ријеч о овом објекту. Није познато када је неко од представника војних власти или локалних органа обишао овај објекат, који је некад био стјециште културног и друштвеног живота Бара.

image

Круг заграђен палетама

- фото: Д.С.

Како некадашњи Дом ЈНА данас изгледа, најбоље свједоче фотографије. Објекат и простор око њега постали су ругло од којег свако зазире. Барани, мјештани Пристана, најбоље знају како је овај објекат некад функционисао и изгледао.

Круг бившег Дома ЈНА се углавном користи за држање стоке. Неки домаћин се досјетио да капије замандали палетама и у дворишту објекта остави краве, а неријетко се ту лагерује и разни отпад, грађевински материјал и слично.

Средњовјечни грађани памте да су у овај објекат долазили најбољи пјевачи бивше Југославије, а тераса дома није могла да прими све оне који су хтјели да буду гости. Ту су се окупљали локални и државни руководици и политичари у вријеме заклетве младих војника. Додјељивале су се награде, признања, а данас на том простору царује немар. Било је ријечи да се овај објекат преименују у дом за старе, али остало је само на томе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:38