Photo by Hush Naidoo on Unsplash
08/08/2021 u 15:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Дом здравља Будва: Грађани и туристи имају квалитетну услугу

Запослени су додатни медицински радници, а и ИЈЗЦГ пружа подршку ХЕС дома здравља у виду високо и средње обученог медицинског особља

Епидемиолошка ситуација у Будви као и у цијелој Црној Гори је сложена и захтијева опрез, сматра менаџмент ДЗ Будва, Хигијенско-епидемиолошка служба ДЗ Будва.

-Све паушалне и непрецизне изјаве од стране оних који нијесу високоспецијализовани за превенцију и контролу епидемија доносе додатну забуну и доприносе погрешном општем утиску до ког се долази заборављајући да у Будви борави највећи број од укупног броја туриста у односу на остале општине. У ово вријеме прошле године, у Будви је боравило око седам хиљада гостију. Данас их је регистрованио око 65 хиљада.Све службе, како општинске тако и републичке су умногоме повећале своје капацитете како би адекватно одговориле тренутној ситуацији. Притисак на здравствени систем у општини Будва је значајно увећан, али с обзиром на припреме које су раније спроведене систем функционише-наводе они.

Додају да у Дому здравља Будва раде и Туристичка амбуланта и КОВИД амбуланта, уз ПЦР узорковање туриста и послове који се обављају у оквиру свакодневних активности и ван туристичке сезоне и ситуације везане за КОВИД пандемију.

-Запослени су додатни медицински радници, а и ИЈЗЦГ пружа подршку ХЕС дома здравља у виду високо и средње обученог медицинског особља. Истовремено, појачане су и екипе у Хитној медицинској помоћи.  Све ово допринијело је да се грађанима и туристима пружа квалитетна здравствена услуга, захваљујући преданом и професионалном раду свих запослених у здравственом систему-поручују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 01:51