Донација гимназији у Бару поводом Свјетског дана рециклаже / фото: Д.С
18/03/2022 u 07:52 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Донација гимназији у Бару поводом Свјетског дана рециклаже

Насер Краја, савјетник у Секретаријату за културу, спорт и младе, кажe да су зелена острва нови концепт савременог управљања, односно одлагања отпада

Волонтери међународне организације “Хелп” и никшићког ЦАРЕП у оквиру акције „Покрени се! Рецеклирај и сачувај животну средину!“ поводом Међународног дана рециклаже:, у Бару су чистили Градску плажу, одржали трибину у Општини и предали пригодну донацију Гимназији “Нико Роловић”.

-У циљу указивања на значај заштите животне средине кроз сакупљање и рециклирање материјала, организација “Хелп Хилфе зур Селбстхилфе” у Црној Гори у сарадњи са никшићким Центром за афирмацију РЕ популације ЦАРЕП одржала је данас у Бару више активности, у којима су учествовали и активисти Омладинског клуба Бар и средњошколци-рекла  је Биљана Јовићевић, ПР Хелп-а.

Након чишћења плаже, волонтери Хелп-а и ЦАРЕП-а посјетили су Гимназију “Нико Роловић” и директорици школе Марији Ђоновић предали пригодну донацију Хелп-а, три велике канте за селективно одлагање пластичног, папирног и стакленог отпада за рециклажу.

Ове активности подржала је и Општина Бар преко Секретаријата за културу, спорт и младе чији су се службеници придружили волонтерима у чишћењу плаже.

- На овај начин подстичемо идеју да је животна средина наше опште богатство које нијесмо насљедили од својих предака већ позајмили од својих потомака.

Овакви “зелени таласи” треба што чешће да запљусну нашу општину и друштво у цјелини како бисмо се сјетили да је Црна Гора еколошка држава, а Бар да сачува имиџ најуређеније и најчистије општине у држави.

Насер Краја, савјетник у Секретаријату за културу, спорт и младе, кажe да су зелена острва  нови концепт савременог управљања, односно одлагања отпада.

- Радује чињеница да у Бару већ постоји таква локација која ће макар визуелно привући пажњу и утицати на промјену односа грађана и институција према проблему отпада и загађивања - каже Краја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:08