Предузеће Водовод и канализација / -Ратковић
05/08/2021 u 07:35 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Доток воде смањен, на помолу рестрикције

На непопуларне мjере бићемо принуђени уколико не дође до смањења потрошње пиjаће воде, коjу грађани користе за заливање башти, прање тепиха и дворишта, казао је Мујевић

Због смањења дотока воде са изворишта Врело Ибра, одакле се напаjа град Рожаjе, из предузећа "Водовод и канализациjа" апелуjу на потрошаче да рационално троше пиjаћу воду. Према риjечима Сенада Муjевића, директора "Водовода и канализациjе", доток воде jе смањен усљед сушног времена коjе траjе предуго, па уколико у наредних десетак дана не дође до промjене времена, биће принуђени да прибјегну рестрикциjама.

Грађани и правна лица дугују милион еура

Муjевић jе казао да дуг потрошача износи око 1.000.000 еура, од чега по пола милиона дугуjу потрошачи и правна лица. Он jе апеловао на кориснике да што приjе измире дуговања jер од те наплате зависи одржавање водоводне мреже и циjеле водоводне инфраструктуре. Наjавио jе да ће предузеће краjем августа кренути у реализациjу изградње водовода према насељу База, посао вриjедан око 100.000 еура, чиме ће становништво на том потезу бити квалитетно снабдjевено пиjаћом водом.

– У посљедњих неколико дана дошло jе до смањења дотока воде са изворишта за око 20 процената. Уколико сушно вриjеме потраjе, у наредних десетак дана може доћи до знатног опадања дотока воде са извора са коjег добиjамо воду. Позивамо грађане на тоталну штедњу пиjаће воде, а уколико наставе да воду троше неплански, бићемо принуђени да предузмемо одговараjуће мjере како бисмо увели ред у потрошњу – казао jе Муjевић.

Он је наjавио да ће наредних дана запослени у том предузећу, као и у Комуналноj полициjи, кренути у акциjу обиласка терена и да ће бити приправни 24 сата.

– На непопуларне мjере бићемо принуђени уколико не дође до смањења потрошње пиjаће воде, коjу грађани користе за заливање башти, прање тепиха и дворишта. Нама jе свака кап воде битна, иако засад успиjевамо да одржимо равномjерну испоруку пиjаће воде, са смањеним притиском – каже Муjевић.

Истиче да су предузеће "Водовод и канализациjа" и Служба заштите и спасавања нон-стоп ангажовани на одвозу воде према селима у коjима jе већ завладала несташица пиjаће воде.

– Четири цистерне су стално на терену, jер села Бишево, Радетина, Кољено и друга немају баш ни кап пиjаће воде. Зато позивамо потрошаче на рационалност и разумиjевање – апелуjе Муjевић.

Да jе ангажованост запослених у предузећу "Водовод и канализациjа" максимална, показуjе недавни примjер када jе дошло до пуцања циjеви на главном градском водоводу, усљед чега jе дошло до потпуног нестанка воде на подручjу читаве општине. Муjевић каже да су успjели за мање од осам сати да риjеше таj проблем, улажући максималне напоре да сприjече улазак ваздуха и земље у циjеви.

В.Ра.

      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:29