/ Никшића - Фото: Дан
18/06/2021 u 11:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Бечановић и Вуковић да се изјасне о злоупотреби Никшићког позоришта за пропагирање шовинизма

Први човјек локалног парламента Вуковић, је дужан да се одреди према заказаној пројекцији филма, шовинистичког и антицрногорског садржаја, саопштено је из ДПС Никшић

Општински одбор ДПС Никшић саопштио је да предсједник Скупштине општине Никшић Немања Вуковић и предсједница никшићког одбора УРА, одборница Татјана Бечановић, дужни су да грађанима Никшића одговоре, да ли ће као дио локалне власти предузети било шта и спријечити "нову бруку у нашем граду најављену за сјутра". 

- Први човјек локалног парламента Вуковић, је дужан да се одреди према заказаној пројекцији филма, шовинистичког и антицрногорског садржаја, посебно што је приказивање заказано у ЈУ Никшићко позориште, чији оснивач је Скупштина општине. Надамо се да госпођа Бечановић, неће стати у одбрану аутора овог пропагандног филма,  великосрпског националисте и шовинисте, онако како је то чинила када је подржала предсједника Општине Марка Ковачевића, који је уз сву своју спорну биографију, недоласком на интонирање химне на првој сједници скупштинског засиједања, јасно показао како ће да управља овим градом- саопштено је из ДПС Никшић.

Формирањем садашње коалиције, како наводе, започело је урушавање грађанских, антифашистичких и европских вриједности у овом граду.

- Челни људи Општине Никшић, провокацијом коју су смјестили у јавну установу, коју финансирају сви грађани, преузимају на себе одговорност за распламсавање подјела и стварање атмосфере која продукује скрнављење споменика, четничко шенлучење и националистичко дивљаштво- истичу из ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:26