OO DPS Budva predao inicijativu za skraćenje mandata / - DPS
18/03/2024 u 12:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS Budva: Predali smo inicijativu za skraćenje mandata SO Budva

U skupštinsku proceduru predali smo inicijativu za skraćenje mandata Skupštini opštini Budva, koju je potpisalo 340 naših sugrađana, poručio je Milan Tičić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva na danas održanoj pres konferenciji u stranačkim prostorijama u Budvi.

- Više puta smo ponavljali da je mandat SO Budve trebalo odavno da bude skraćen, jer je svaki novi dan ignorisanja činjenice da se Budvom upravlja iz zatvora, najnepoštenija zloupotreba njenih građana. A koliko su građani “zadovoljni” trenutnim stanjem u Budvi najbolje govori podatak da su za jedno popodne stavili svoj potpis na ovaj dokument” - kazao je Tičić.

Ukazao je da je zajednička ideja potpisnika inicijative da ne dozvole prinudnu upravu, koja je prošlog puta, kako je ocijenio, nezakonito dovela uhapšenog Mila Božovića za prvog čovjeka grada, za kojeg ističe da je osoba zbog koje je Budva punu godinu u stanju potpune anarhije.

- Da ne govorimo o tome da se u prethodnom odboru povjerenika našlo i lice koje, nedavno, nije moglo da prođe bezbjednosne provjere. U godinama pred nama tek ćemo vidjeti sva nedjela koja je počinila prošla prinudna uprava u svom tajnom i netransparentnom djelovanju - kazao je Tičić.

On je konstatovao da je Budvane iskustvo naučilo da je formiranje Odbora povjerenika pojas za spasavanje za nesposobnu i kriminalizovanu vlast, sa ciljem da se građani onemoguće da na vanrednim izborima kazne one koji su dozvolili da se Budvom punu godinu upravlja iz zatvora.

- Plan privremenih lokacija, koje Opština do sad nije usvojila, ne smijemo ostaviti nepoznatim i nepouzdanim ljudima, niti turističku sezonu treba da nam pripremaju ljudi koji sa turizmom nemaju dodira. Zato nam nijesu potrebni nikakvi Odbori povjerenika koji će raditi tajno, već brzi izbori na kojima ćemo napokon dobiti funkcionalnu lokalnu vlast - stav je predsjednika Opštinskog odbora DPS Budva.

Na kraju, on se osvrnuo i na samo inicijativu iz stoje građani Budve.

- Riječ je o prvoj i jedinoj inicijativi koja je predata u skupštinsku proceduru sa iskrenim i pravim ciljem, da građani Budve bez odlaganja odluče o sudbini našeg grada. Ponavljamo, svako dalje odlaganje izbora, bila bi najnepoštenija zloupotreba. Zato, evo napokon prilike da na djelu provjerimo da li su odbornici vlasti i opozicije bili iskreni kad su govorili da je jedino rješenje u izborima - zaključio je Milan Tičić.

Na pres konferenciji govorio je i Sasa Samardžić, odbornik DPS-a u SO Budva, koji je između ostalog komentarisao i to što Jasna Dokić nije izabrana za potpredsjednicu.

- Činjenica da Dokić nije izabrana za potpredsjednicu Opštine Budva, proizvod je nedostatka volje unutar većine. Mi smo još u aprilu prošle godine nudili da se izabere potpredsjednik kako bi grad mogao normalno da funkcioniše, ali to nikad nije uvršteno u dnevni red. Pitam građane, da li grad sa ovakvom istorijom i kulturom, koji je turistička metropola, zaslužuje da se njim upravlja iz spuškog pritvora - kazao je Samardžić.

Takođe, podsjetio je da su odbornici koalicije Za budućnost Crne Gore napustili sjednicu lokalnog parlamenta kada je trebalo da se bira sekretar Skupštine, te ukazao da iz tog razloga tu poziciju danas niko ne pokriva.

Osvrnuo se i na sam komunalni red u gradu, koji je ocijenio katastrofalnim i dodao da su u susret turističkoj sezoni brojne ulice raskopane.

- Porazno je da je većina lokalnih funkcionera u v.d. stanju - rekao je Saša Samardžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:18