DPS / - DPS
23/02/2023 u 14:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS Herceg Novi: Stvoren haos u trajektnom prevozu

Ovaj eksperiment Vlade i Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom je direktan atak na interese građana Herceg Novog, gostiju i svih koji su koristili usluge prevoza trajektom Kamenari – Lepetani i obratno, navode iz novskog DPS-a

Shodno zaključku Vlade Crne Gore koja funkcioniše i nakon što joj je uskraćeno povjerenje u Skupštini Crne Gore, Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom je 17.02.2023. godine jednostrano raskinulo ugovor o korišćenju Morskog dobra sa AD “Pomorski saobraćaj“ Kamenari.

Ovaj eksperiment Vlade i Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom je direktan atak na interese građana Herceg Novog, gostiju i svih koji su koristili usluge prevoza trajektom Kamenari – Lepetani i obratno, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

- Bez ikakvih prethodnih organizaciono-tehničkih priprema i najava obustavljeno je korištenje trajekata AD  „Pomorski saobraćaj“ i uspostavljen prevoz vozila i putnika jednim trajektom privatne firme koji je korišten za drugu namjenu.

Slučajno ili ne izabran je 17.2, datum početka „Praznika mimoze“, najveće zimske manifestacije u regionu, stvoren je haos u saobraćaju na ovom prelazu koji je izazvao opravdano nezadovoljstvo građana, gostiju i putnika - navodi se u saopštenju.

Kako navode, ne ulazeći u eventualne pravne i druge propuste između ugovornih strana, čunjenica je da je posljednjih godina ovaj prevoz funkcionisao na kvalitetan način, bez gužvi, višesatnih čekanja i sa odgovarajućim trajektima.

- Koaliciona vlast u Herceg Novom, koja je skoro identična koalicionoj vlasti na državnom nivou, iskazuje nemoć u rješavanju ovog problema. Očigledno je da među koalicionim partnerima ništa ne funkcioniše i očigledno je da posljedice toga snose građani. Izjave tzv. predjsednika Vlade da kome ne odgovara može da ide putem preko Kotora i predsjednika Opštine Herceg Novi da je trebalo obezbijediti alternativu a da je sada u pitanju improvizacija, ide tome u prilog - navode iz novskog DPS-a.

Ističu da, pored izuzetnih problema sa Bolnicom Meljine, Insitutom Igalo, kanalizacionim kolektorom i drugih, sada smo dobili još jedan.

- Na lažna obećanja smo navikli. Svjedoci smo svakodnevnog urušavanja države od strane pobjednika na izborima 30.8.2020. godine, problemi se umnožavaju a građani trpe i zadovoljavaju se hvalospjevima nosilaca vlasti o upjesima koje samo oni vide. Najavljuje se rješavanje pitanja catare do ljeta ali se najavljuju i sudski sporovi. Kratko je vrijeme da se ovo pitanje riješi. Opravdano strahujemo da ćemo u ljetnju turističku sezonu ući sa ovim problemom a o posljedicama ne smijemo ni da mislimo - navode iz DPS-a.

Podsjećaju na Vladin eksperiment sa gašenjem Montenegroerlajnza i posljedicama koje su nastale.

- Građane, goste i putnike ne interesuje pozadina ove priče. Oni hoće potrebnu uslugu kvalitetnog prevoza na ovoj trajektnoj liniji. To im je sada uskraćeno. Pokažite sposobnost za rješavanje problema. Pokažite da želite raditi u interesu građana Herceg Novog i Crne Gore. To ste obećali. Ali „obećanje ludom radovanje“ - zaključuje se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:58