/ - ДПС
27/07/2021 u 13:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Хуманитарни концерт националистичка провокациjа мултиетничког Тивта

У таквоj атмосфери, потпуне еуфориjе, усред мултиетничког Тивта, истичу, "покушала се на jедан бизаран начин величати jедна нациjа и славити њена политичка доминациjа у овом граду"

Синоћ jе у Тивту на Љетњоj позорници одржан дуго наjављивани догађаj коjи jе рекламиран као хуманитарни концерт, а заправо иза тог племенитог назива сакрила се манифестациjа са националистичком иконографиjом и истим таквим пjесмама, у коjоj jе главни говорник био милитантни поп СПЦ Миjаjло Бацковић, навели су из Општинског одбора ДПС Тиват.

- Уз политичке поруке и тонове “Весели се српски роде, весели се до слободе”, “Оj, Косово, Косово”, Београдски синдикат, групу познату по политички ангажованим пjесмама, као она “Догодине у Призрену”, коjа бодри националисте на нове походе по узору на оне коjе смо гледали у Босни и Хрватскоj деведесетих, окупили су се многи, а међу њима и предсjедник Општине Будва Марко Царевић, као и високи функционери тиватске општине - наводи тиватски ДПС.

У таквоj атмосфери, потпуне еуфориjе, усред мултиетничког Тивта, истичу, "покушала се на jедан бизаран начин величати jедна нациjа и славити њена политичка доминациjа у овом граду".

- Учешће свештеника СПЦ, довољан jе био знак министарки Боровинић Боjовић да зажмури на очигледно грубо кршење мjера. Jасно jе да jе догађаj био прст у око свим оним угоститељима коjи су морали због епидемиjске ситуациjе да затворе своjе обjекте.

Очекуjемо да се о jучерашњем догађаjу и његовим порукама, изjасне сви конституенти садашње власти, посебно СДП, коjа би требало да заступа све супротно од оног што jе jучерашње клеро-националистичко провоцирање мултиетничког приморског града, представљало - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:44