Лого ДПС-а / - ДПС
25/01/2022 u 13:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Никшић: Ковачевићева промоција негатора Црне Горе

Управо једна од таквих манифестација је и вече Матије Бећковића у ЈУ "Захумље", гдје се негатору црногорске нације и Црне Горе као државе, даје простор и прилика да промовише свој шовинизам и ремети међунационални склад, наводе из ОО ДПС Никшић

Из Општинског одбора ДПС Никшић су саопштили да Марко Ковачевић са позиције предсједника Општине Никшић злоупотребљава јавне установе и у њима организује програме који пропагирају национализам, шовинизам и у служби су стварања "српског света".

- Управо једна од таквих манифестација је и вече Матије Бећковића у ЈУ "Захумље", гдје се негатору црногорске нације и Црне Горе као државе, даје простор и прилика да промовише свој шовинизам и ремети међунационални склад - наводи се у саопшетењу.

Наводе да је ријеч о човјеку који као држављанин друге државе у континуитету вријеђа углед и достојанство Црногораца, и слави насилни нестанак Црне Горе из 1918. године. 

- "Црногорска нација је рођена послије мене и умријеће прије мене", "Црногорски језик једини страни језик који се не предаје на српском језику", само су неке од скандалозних изјава и скарадних ставова Матије Бећковића. 

Промовисати његово стваралаштво у граду под Требјесом је још једна провокација Марка Ковачевића којом жели омаловажити Никшић и представити га сљедбеником српског национализма, а не оним што је одувијек био – примјер антифашистичког слободарства и слободе грађанске мисли без угрожавања других нација и изазивања подјела - наводе из ОО ДПС Никшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:35