Град под Требјесом / - фото: Дан
16/07/2021 u 18:35 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Никшићу не треба помоћ „српског света”

Једина помоћ Никшићу коjа треба, jесте да се ослободи овог незнања, примитивизма и клерофашизма коjи репрезентуjе локална управа, наводе из никшићког ДПС-а

Данас се сав усхићен огласио Марко Ковачевић, предсjедник Општине Никшић, да саопшти како се састао са идеолошким ментором, Александром Вучићем и да jе том приликом затражио помоћ за наш град. Дубоко смо свjесни чињенице да су Ковачевић и његова листа, jедног дана, морали положити рачуне свом финансиjеру, за сав уложени новац и подршку криминалних група коjе jе слао у току кампање за локалне изборе у Никшићу, као и за неочекивано лош резултат, наводе из никшићког ДПС-а.

– Уз то морало се понизно показати да ће нова локална власт упорно и активно учествовати у реализациjи проjекта „стварање српског света”. То jе основни и jедини циљ ове посjете, а не никако помоћ Никшићу, и то од оних коjи треба прво себи да помогну и риjеше своjе социjалне и друге проблеме. Jедина помоћ Никшићу коjа треба, jесте да се ослободи овог незнања, примитивизма и клерофашизма коjи репрезентуjе локална управа. Али са тим ће се изборити сам Никшић, његов грађански и слободарски дух – наводе из ДПС-а.

ДПС и њен коалициони партнер, за вриjеме вршења власти реализовали су броjне капиталне проjекте попут реконструкциjе Дома револуциjе, зграде позоришта, „Технополиса”, Олимпиjског базена, Трга слободе, изградње магистралних путева, обилазнице око Никшића, система за пречишћавање отпадних вода, станова за избjегла и расељена лица, пензионере, просветаре, здравствене раднике, припаднике МУП-а, изградње Дома за старе, западне трибине Градског стадиона, Дворца краља Николе, броjних градских и приградских улица, сеоских путева и водовода, уређења квартова, итд.

– Такође реализовани су броjни проjекти из области пољопривреде, туризма, запошљавања младих, културе и спорта. На дан предаjе власти у буџету Општине Никшић било jе 1.500.000 еура са измиреним свим пристиглим обавезама.

Тако, да Никшићу ниjе потребна помоћ, већ визиjа развоjа и знање тj. оно што актуелноj локалноj управи недостаjе. Недостаjе им стратешко промишљање, али и умиjеће, jер до сад ниjесу започели нити jедан jедини проjекат. Тако да jе разумљив Ковачевићев молебан за помоћ, креатору идеjе „српски свет”, као што jе разумљив и покушаj да се Никшић прикаже као опустошен град, кога ће из биjеде избавити спаситељ Вучић. Људски молимо Ковачевића да се врати кући, засуче рукаве и не брука Никшић – поручују из ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:51