Копови Рудника угља у Пљевљима / -Б.Је.
12/07/2021 u 07:20 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС оптужио нову власт за небригу о Пљевљима

О Руднику, тобож, брину они који су дозволили шефовом брату да покупује акције Рудника за бесцјење, омогућавајући му да на рачун пљеваљске сиротиње бестидно увећа "своју" имовину за више милиона еура, каже извршни директор Рудника угља Милан Лекић

Прича око предаје добити Рудника угља и Електропривреде за 2020. годину у државни буџет отворило је и широку расправу на пљеваљској политичкој позорници. Из пљеваљског одбора Демократске партије социјалиста поручују да нова власт уз помоћ локалних функционера све чини како би онеспособила привредни живот у граду под Голубињом, а из Нове српске демократије узвраћају да је Рудник угља у потпуности у сигурним рукама и да је заустављена пљачка коју су спроводили најближи сродници актуелног шефа ДПС-а Мила Ђукановића.

-Није морало проћи много времена да нова власт на државном нивоу покаже своје право лице и преко локалних партијских функционера пошаље поруку каква је њихова визија даљег развоја Пљеваља.Најприје су кроз предлог капиталног буџета јасно рекли да неће улагати у развој наше општине, а потом кроз управљачке структуре које су поставили на чело највећих привредних субјеката, Рудника угља Пљевља и ТЕ "Пљевља" (ЕПЦГ), поручили да се добит ових компанија мора уплатити у државни буџет - наведно је у саопштењу пљеваљског ДПС-а.

image

Милан Лекић

-Б.Је.

Они додају да се нова власт преко Управе прихода оштро обрачунава са пљеваљском локалном управом и локалним предузећима. Из ДПС-а су навели да је Управа прихода у овој години у неколико наврата блокирала рачуне локалних предузећа и локалне управе да би принудним путем наплатила дуговања.

- Исти они који су деценијама наводно "бранили" интересе Пљеваља и Пљевљака претходних дана јавно су подржали да се рударски новац уплати Подгорици- саопштили су из пљеваљског ДПС-а.

-О Руднику, тобож, брину они који су дозволили, ни мање ни више, него шефовом брату да покупује акције Рудника за бесцијење, омогућавајући му да на рачун пљеваљске сиротиње бестидно увећа "своју" имовину за више милиона еура, поручио је предсједник Општинског одбора Нове и извршни директор Рудника угља Милан Лекић уз оштре критике на рачун ДПС-а за уништену пљеваљску привреду током минулих тридесет година.

Износ дивиденде неће угорозити пословање и ликвидност

- Данас су на челу ових компанија одговорни људи који су испољили апсолутни сензибилитет према систематски уништаваном индустријском гиганту Црне Горе какав је Рудник угља. Тако је на Скупштини акционара Рудника угља АД Пљевља, на ванредној 38. сједници одржаној 30. јуна донијет читав низ одлука којима је наложено преиспитивање финансијских исказа Рудника угља за претходну годину. Од посебне важности за Рудник угља и наше суграђане јесте усвојена одлука о исплати дивиденде Рудника угља АД Пљевља за 2020. годину у којој је наглашено да ће тачан износ бити прецизиран након спроведене ревизије, као и да износ дивиденде апсолутно неће угорозити пословање, ликвидност и инвестиције Рудника угља - поручио је Милан Лекић.

-Ви који сте продали пљеваљске ресурсе породици Ђукановић; који сте ћутали на финансијске баханилије и арчење наших шума од стране бахатог шефовог кума; ви за вријеме чије страховладе је сломљена кичма пљеваљској привреди; који сте уцјењивали и подсмијевали се нашим суграђанима који су са иконама у рукама и вјером у срцу учествовали у величанственим литијама којима се дивила цијела Европа; ви који сте одмах након историјских парламентарних избора од 30. августа покушали да изазовете грађанске немире у нашем граду стварајући незапамћену и шизофрену хистерију у серији монтираних процеса; ви који сте државу довели у дужничко ропство; који сте толико породица гурнули у сиромаштво и довели у питање њихов опстанак; који сте од Пљеваља створили црну еколошку рупу у којој се све мање дјеце рађа, а из које се омладина сели и не враћа, ви имате образа да некоме спочитавате било шта - поручио је Лекић и додао да је немилосрдном арчењу пљеваљских ресурса дошао крај.

Иначе, према званичним подацима Рудник угља у прошлој години пословао је са добитком од 13, а Електропривреда 16 милиона еура. Влада Црне Горе је наложила прије два мјесеца да се поменута добит уплати у државни буџет.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:41