Opštinski odbor DPS Pljevlja položio cvijeće / - DPS PLJEVLJA
20/11/2023 u 17:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS Pljevlja: Revizionistima ništa nije sveto

Ističu da su mir i spokoj onih koji su dali živote za našu slobodu tako još jednom narušili oni koji bi da žrtve dijele na "naše" i "njihove"

Na dan kada su Pljevlja oslobođena od fašizma, imali smo priliku da još jednom svjedočimo skrnavljenju spomenika stradalim borcima na Stražici od strane lokalnih revizionista i sljedbenika kvinsliškog pokreta, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Pljevlja.

image

Članovi Opštinskog odbora DPS Pljevlja odaju počast

- DPS PLJEVLJA

- Nakon završene dostojanstvene ceremonije kojoj je prisustvovao veliki broj građana Pljevalja i odavanja počasti borcima i građanima koji su stradali u Drugom svjetskom ratu, pojavili su se stidljivo i niotkuda predsjednik Opštine i njegovi saradnici koji su svojim performansom pokušali da omalovaže žrtve i vrijednosti antifašizma, izjednačavajući žrtve i njihove zločince u pokušaju da reviduju istoriju na koju je ponosna ogormna većina Pljevljaka - navodi se u saopštenju OO DPS Pljevlja.

image

DPS Pljevlja

- DPS PLJEVLJA

Ističu da su mir i spokoj onih koji su dali živote za našu slobodu tako još jednom narušili oni koji bi da žrtve dijele na "naše" i "njihove". Jer, kako navode, kako drugačije protumačiti odavanje pijeteta sa jednonacionalnim i jednovjerskim simbolima a znate da su rame uz rame, sa puškom u ruci i petokrakom na glavi, u boj kretali i sa pjesmom ginuli borci svih vjera i nacija sa jednim zajedničkim ciljem - oslobođenjem Pljevalja od okupatora i fašista.

- Zato pozivamo tužilaštvo da konačno stane na put ovim ratnohuškačima i revizionistima da ne bi bilo kasno. A mi svima onima koji se igraju sa vrijednostima antifašizma poručujemo - NO PASARAN - saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Pljevlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:46