/ - ДПС
18/09/2021 u 10:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Тиват: Опасно сиjање мржње према Црногорцима и националним мањинама дириговано из власти

Локална власт ниjе могла одољети да не покаже своjу приврженост апостолскоj влади и идеjи "српског света", па се придружила слављу поводом новоуспостављеног заjедничког празника Републике Србиjе и Републике Српске "Дан српског jединства, слободе и националне заставе", наводи се у саопштењу

Џабе се нова локална власт у Тивту труди да саопштењима и слаткорjечивим изjавама докаже своj грађански карактер, jер их чињенице и понашања у томе неумитно у континуитету демантуjу. Не тако давно свjедочили смо величању туђих застава, клицању Косову и Србиjи са љетње позорнице, наводи у саопштењу Општински одбор ДПС Тиват.

image
- ДПС

- Посљедњих дана чланови партиjа скупштинске већине, боље рећи наjближи чланови њихових фамилиjа, преко друштвених мрежа шаљу опасне поруке поводом догађаjа на Цетињу. Они сиjу мржњу према Црногорцима и националним мањинама, сврставаjући, нажалост, Тиват тамо гдjе му ниjе мjесто и представљаjући га као наjсрпскиjи град у Црноj Гори. И ту се прича о њиховим националистичким наступима не завршава. Локална власт ниjе могла одољети да не покаже своjу приврженост апостолскоj влади и идеjи "српског света", па се придружила слављу поводом новоуспостављеног заjедничког празника Републике Србиjе и Републике Српске "Дан српског jединства, слободе и националне заставе". У томе су прибjегли триковима постављања транспарената, на коjима честитаjу оваj празник и на коjима величаjу Тиват као српски град, а коjи су одмах након фотографисања уклањани - наводи се у саопштењу.

Истичу да претпостављају да jе то дио компромисног рjешења са локалном влашћу чиjи су представници само неколико дана раниjе, хистерично наредили предузимање хитне акциjе уклањања транспарента извjесне групе грађана на коjима jе писало "Тиват jе уз Цетиње".

- Ипак, наjновиjи догађаjи на политичкоj сцени у нашем граду наjављуjу и указуjу да ће се у што скориjе вриjеме и све ово називати ружном прошлошћу Тивта - наводи у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:38