Савјет младих ДПС-а / - фото: лого ДПС-а
28/05/2022 u 11:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Улцињ: Новоформирана коалиција наставља правну хајдучију и кршење прописа

Из ДПС-а истичу да овакво поступање незнавене и (не)принципијелно "склепане" коалиције представља само још једно кршење закона у низу и наставак нарушавања правног поретка

Након почетка конститутивне сједнице Скупштине општине Улцињ, и својеврсног покушаја правног насиља да се кршењем процедура на незаконит начин изаберу предсједници СО Улцињ и Општине Улцињ, јучерашњим новим чињењима новоформирана коалиција наставила је у покушају правне хајдучије и кршења прописа - наравно, опет незаконито па самим тим и безуспјешно, саопштено је из Општински одбор ДПС Улцињ.

- Наиме, у жељи да се настави сједница без припреме за гласање, без одржавања консултација са клубовима одборника, и без законом прописаног предсједавајућег сједницом, они који пледирају да буду челници наше општине показају грубо непознавање законских процедура и прописа. Тиме су грубо кршећи Пословник о раду Скупштине исказали и елементарно непознавање позитивно правних норми. 

Али, уопште нас не изненађује такав покушај бахатог понашања од стране оних који су вршили невиђену полицијску репресију и бруталну злоупотребу државних ресурса за вријеме предизборне кампање и током гласања, као и оних који су формирањем коалиције са таквим партнерима изневјерили изборну вољу грађана, и сами постали судјелници у таквој репресији - наводе из улцињског ДПС-а.

Истичу да овакво поступање незнавене и (не)принципијелно "склепане" коалиције представља само још једно кршење закона у низу и наставак нарушавања правног поретка.

- Демократска партија социјалиста као одговоран субјекат поднијеће кривичне пријаве против свих оних, па и појединих државних службеника, који су се дрзнули да сходно интересима појединих партија, злоупотријебе службени положај и прекораче овлашћења и покушају да суспендују закон - наводи се усаопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 16:50