/ - Др Ђуковић Савовић
25/11/2021 u 15:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Др Ђуковић Савовић: Моноклонска антитијела се користе у почетној фази инфекције

Лијек нема неких нежељених дејстава, изузев алергијеских реакција, тако да је сигуран и безбједан-појаснила је др Ђуковић Савовић

Министарство здравља Црне Горе, захваљујући донацији Владе СР Нјемачке, обезбиједио је додатне количине моноклонских антитијела. Инфектолог др Ивана Ђуковић Савовић је нагласила да се овај лијек користи у почетној фази болести и да, осим алергијских реакција, нема нежељена дејства. 

-Црна Гора је добила донацију од Нјемачке Владе лијека за борбу против ЦОВИД-19 у виду моноклонских антитијела који је и раније имала и користила у лијечењу КОВИД -19, али са овом донацијим смо сигурнији за наредни период лијечења ове болести. Лијек је намијењен пацијентима који су на почетку болести, који имају благи вид болести, и који имају ризик од тешких облика болести. Прије свега хроничних болестика, старијих од 65 година и на тај начин ћемо спријечити стварање тешких облика, критичних облика болести и спријечићемо број хоспитализациј- истакла је др Ђуковић Савовић. 

-Лијек нема неких нежељених дејстава, изузев алергијеских реакција, тако да је сигуран и безбједан-појаснила је др Ђуковић Савовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:22