dr Mihailo Babović / - интернет
10/06/2022 u 20:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Др Михаило Бабовић нови предсједник Синдиката здравства

Бабовић је дошао на мјесто на којем је до сада била докторка Љиљана Кривокапић из которске болнице.

Вишегодишњи синдикалац др Михаило Бабовић изабран је данас за предсједника Самосталног синдиката здравства на Петом конгресу те радничке организације одржаном у Подгорици.

Бабовић је дошао на мјесто на којем је до сада била докторка Љиљана Кривокапић из которске болнице. 

Он је рекао да је његова визија и тежња усмјерена ка даљем унапређењу система, а све у циљу подизања свијести запослених у здравству. Указао је на неопходност синдикалног ангажовања, удруживања и дјеловања.

Додао је да се само на партнерским основама могу постићи резултати на добробит запослених, послодавца и самог система и најавио да ће настојати да синдикат буде у рукама радника.

Пети конгрес Самосталног синдиката здравства Црне Горе одржан је у хотелу Рамада. Осим чланова синдиката из здравствених институција присуствовали су представници надлежних државних органа, а путем видео линка учесницима конгреса се обратио Јан Вилем Гудриан, генерални секретар ЕПСУ – Европске федерације јавних служби, која окупља преко осам милиона радника.

Учеснике Конгреса поздравио је генерални секретар ССЦГ Душко Зарубица истичући значај дјеловања овог синдиката, односно посвећеност здрављу и побољшању услова за његово очување и унапређење.

Зарубица је нагласио допринос овог синдиката у вријеме пандемије корона вируса.

Претходна предсједница Синдиката здравства др Љиљана Кривокапић говорила је о раду здравства у претходних пет година наводећи да је посвећеност пацијентима кључни приоритет који је био посебно видљив у вријеме пандемије корона вируса, када су медицинари, на “првој линији” одбране здравља, максимално оптерећени, успјели да се супротставе великом изазову који је потресао планету.

Кривокапић је казала да је сарадња са синдикатима услов уласка у Европску унију и указала да је зато неопходно сачувати Грански колективни уговор, наводи се у саопштењу.

Она је навела да су 80 одсто запослених у здравству жене и оцијенила веома значајним то што је синдикална задруга “Здравство” изградила више од 300 станова за медицинаре.

Јан Вилем Гудриан, у име Европске федерације јавних служби позвао је на снажнију сарадњу са међународним радничким организацијама и позитивно оцијенио рад црногорских здравствених радника који, рекао је, пружају квалитетну заштиту свима којима је неопходна.

Скупу су се обратили и државни секретар Министарства здравства Елвис Омерагић и предсједник Синдиката здравства Црне Горе Владимир Павићевић.

На Конгресу су изабрани и чланови Статутарне комисије и Наџорног одбора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 12:46