/ фото: РТЦГ
24/12/2021 u 17:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Државна ревизорска институциjа Црне Горе постала чланица ЕУРОСАИ Радне групе за ревизиjу животне средине (ЕУРОСАИ WГЕА)

За представника Државне ревизорске институциjе Црне Горе у ЕУРОСАИ Радноj групи за ревизиjу заштите животне средине, Сенат jе именовао сенатора др Бранислава Радуловића

Државна ревизорска институциjа Црне Горе, као пуноправна чланица Европске организациjе врховних ревизорских институциjа (ЕУРОСАИ) jе постала чланица ЕУРОСАИ Радне групе за ревизиjу животне средине (ЕУРОСАИ WГЕА).

Циљ чланства Државне ревизорске институциjе у ЕУРОСАИ Радну групу за ревизиjу заштите животне средине jесте подстицање и подршка професионалноj сарадњи и размjена знања и искустава у области ревизиjе животне средине.

 Државна ревизорска институциjа jе, препознаjући важност заштите животне средине, Агенде Уjедињених нациjа за одрживи развоj и Националне стратегиjе одрживог развоjа Црне Горе из 2016 посебну пажњу посветила ревизиjама успjеха коjе се односе на одрживи развоj. С тим у вези, у досадашњем раду, ДРИ jе спровела ревизиjу успjеха „Успjешност спровођења политике заштите животне средине у Црноj Гори – заштита од шумских пожара”, „Ефикасност механизма регулациjе, праћења и извjештавања о квалитету ваздуха, као и паралелну ревизиjу успjеха „Управљање интервенциjама у случаjу изненадног загађења у Jадранском мору" са шест врховних ревизорских институциjа из земаља коjе имаjу излаз на Jадранско море и то Уред за ревизиjу Босне и Херцеговине, Уред за ревизиjу институциjа у Федерациjи БиХ, Уред за ревизиjу Републике Хрватске, Рачунски суд Словениjе, Рачунски суд Италиjе и Државна ревизорска институциjа Албаниjе.

За представника Државне ревизорске институциjе Црне Горе у ЕУРОСАИ Радноj групи за ревизиjу заштите животне средине, Сенат jе именовао сенатора др Бранислава Радуловића, док ће његов замjеник бити мр Jадранка Делибашић, државна ревизорка – руководитељка Одељења за развоj ревизиjе успjеха.

Државна ревизорска институциjа као пуноправна чланица Европске организациjе врховних ревизорских институциjа (ЕУРОСАИ) од 2008. године такође jе и чланица ЕУРОСАИ Радне групе за ревизиjу општина од 2016. године и ЕУРОСАИ Радне групе за информациjе технологиjе од априла 2018. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:45