/ - FOTO: GOV.ME
30/09/2023 u 08:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj: Rožaje predstavlja primjer kako se čuva i njeguje multikulturalnost

Opština Rožaje je postigla značajan uspjeh u reformi javne uprave, unapređenju administracije, kao i podršci projektima i inicijativama građana, odgovarajući na pravi način na njihove potrebe, naveo je ministar

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 30. septembar, Dan opštine Rožaje, predsjedniku Opštine Rožaje, Rahmanu Husoviću  i predsjedniku Skupštine opštine Rožaje, Almiru Avdiću.

- Opština Rožaje tradicionalno predstavlja primjer kako se čuva i njeguje multikulturalnost, multietničnost. Harmonija različitosti i zajedništvo, jesu put za  prosperitet  zajednice. Vjekovima, dobri odnosi među narodima u očuvanju tradicije i karakterističnih obilježja tih krajeva opstaju i čine ovu opštinu bogatom velikim civilizacijskim vrijednostima, koje su na žalost, u svakoj krizi na ispitu. Građani Rožaja, su predani očuvanju životne sredine i biodiverziteta, dajući sada ovoj opštini raznovrsnu i autentičnu turističku i investicionu šansu za realizaciju projekata od značaja za unapređenje- istakao je Dukaj.

Opština Rožaje je postigla značajan uspjeh u reformi javne uprave, unapređenju administracije, kao i podršci projektima i inicijativama građana, odgovarajući na pravi način na njihove potrebe.

-  Posebno me raduje činjenica da sam prije nekoliko dana prisustvovao otvaranju renovirane osnovne škole u ​​Dacićima, koja je osavremenila i unaprijedila uslove za učenje i obrazovanje učenika ove škole, što i predstavlja ostvarenje jednog velikog cilja, kojem sam, još od 2015.godine kao pomoćnik ministra prosvjete, bio maksimalno posvećen. Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Rožaje u unapređenju pružanja elektronskih usluga, kao i u uspostavljanju saradnje u oblasti digitalne transformacije i e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne javne uprave. Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Opštine Rožaje, još jednom čestitam 30. septembar- kazao je ministar Dukaj.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. decembar 2023 18:41