Maksim Vučinić / - IGOR SLJIVANCANIN
19/07/2022 u 21:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović daje orden Vujoviću za poharu crnogorske industrije

Vučinić: 2011. godine plaćeno 32,92 miliona eura za palu garanciju za kredit nikšićke Željezere, kojom je rukovodila of-šor firma MNSS nepoznatog vlasnika. Kasnije je sva Željezara prodata za ‘tričavih 15,1 milion‘, samo šteta od garancija KAP-u je 137 miliona eura ž

Predsjednik Radničke partije i čelnik skupštinske Komisije za kontrolu privatizacija Maksim Vučinić rekao je da poslije otvorenih prijetnji pravosudnim organima i jasnog svrstavanja na stranu zvijezda Sky prepiske ni malo ne čudi što će bivši ministar Branko Vujović dobiti orden baš od aktuelnog predsjednika države.

Vučinić je naveo da danas kada su i Željezara i KAP uništeni i zatvoreni najbolje vidimo kakav je učinak bivšeg ministra ekonomije Vujovića, samog premijera tadašnje vlade Mila Đukanovića i njegovog nasljednika Igora Lukšića.

"To je zapravo orden koji Đukanović daje za poharu crnogorske industrije. Naime, 2011. godine plaćeno je 32,92 miliona eura za palu garanciju za kredit nikšićke Željezere, kojom je tada rukovodila of-šor firma MNSS i dalje nepoznatog vlasnika. Kasnije je sva Željezara prodata za 'tričavih 15,1 milion' današnjem turskom vlasniku koji više ne želi da posluje u Crnoj Gori", kazao je Vučinić. 

Podsjetio je da je "revizijom utrđeno da je Vlada dala 135 miliona eura garancija za kredite KAP-a, bez odgovarajućih kontragarancija i uz značajan rizik od aktiviranja."

"Šteta zbog garancija datih KAP-u pala je na teret poreskih obveznika i iznosila je 137 miliona eura. Vujović je bio je ministar ekonomije u Vladi Crne Gore od 2009. do 2013. godine, u periodu izdavanja garancija", kazao je Vučinić Portalu RTCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 17:02