Nikola Đurašković / Prijestonica
21/09/2022 u 11:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurašković: Sajber napad usporio početak revizije poslovanja Prijestonice Cetinje

Gradonačelnik Prijestonice je kazao da se čeka da ponovo bude uspostavljen sistem od čijeg funkcionisanja zavisi i kada će konačno izabrati revizora

Tenderski postupak za izbor revizora je završen i donijeta je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača – kazao je za Radio Cetinje gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković.

On je dodao da je u toku zakonski rok za žalbu na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača koji traje 10 dana ali da je usjled sajber napada, elektronski sistem za javne nabavke van funkcije i svi rokovi koji se odnose na postupke za javne nabavke su obustavljeni, pa i postupak za žalbu.

Na pitanje kada očekuje da će se konačno krenuti u dugo najavljivanu reviziju poslovanja Prijestonice Cetinje za period od 2011 – 2021.g. Đurašković je kazao da se čeka da ponovo bude uspostavljen sistem od čijeg funkcionisanja zavisi i kada će konačno izabrati revizora.

Uvjeren sam da ćemo nakon isteka zakonskih rokova za žalbu uvesti revizora u posao i od tada u roku 90 dana dobiti izvještaj revizije za poslednjih 10 godina u kojima dominantno nastaje veliki dug Prijestonice – kazao je Đurašković

On je kazao da će izvještaj biti javan i dostupan građanima i svim drugim subjektima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:32