Младен Ђуричић / - Водовод Бар
22/03/2022 u 11:22 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуричић: Доступност пијаће воде непроцјењиво богатство

Данас се обиљежава Међународни дан вода, а свједоци смо да живимо у периоду када је доступност воде у свијету јако проблематична, каже директор ДОО Водовод и канализација Бар

Међународни дан вода, 22. март, је прилика да се сви као одговорни појединци и грађани подсјетимо колико је богатство доступности пијаће воде које имамо прилике да посједујемо једном ријечју непроцјењиво, саопштио је директор ДОО Водовод и канализација Бар Младен Ђуричић.

- Свједоци смо да живимо у периоду када је усљед низа фактора доступност воде у свијету јако проблематична, наиме само 2,5 одсто укупне воде на свијету чини пијаћа вода.

image

Свјетски дан вода

- Водовод Бар

Колико смо повлашћени у том смислу најбоље говори податак да преко двије милијарде људи у овом тренутку нема доступну пијаћу воду, што нас опомиње да морамо мијењати своје навике и понашања како би смо очували наше водене ресурсе  -додао је Ђуричић.

Према његовим ријечима систем водоснабдјевања на подручју барске општине функционише на завидном нивоу, имамо привилегију да користимо воду која је изузетног квалитета, али, “то не треба гледати само као привилегију већ и као обавезу да изградимо одржив систем водоснабдјевања који ће наслиједити генерације које долазе и надамо се и даље га чувати”.

-Данас и ми у свом раду улажемо максималне напоре да се и код нас као што је пракса у цијелом свијету реализују пројекти у правцу постизања одрживог управљања водним ресурсима и постављају нови циљеви, принципи и стандарди у креирању политике и потребном окружењу за њену имплементацију.  ВиК Бар је у потпуности посвећен константном улагању у развој како на плану развоја инфраструктурних техничких капацитета тако и на плану улагања у едукацију стручног кадра како би смо били спремни да одговоримо на све изазове који нас очекују.

И данашњи дан користимо да пошаљемо поруку свим нашим корисницима, да са посебном пажњом обрате како користе воду, да је последњи моменат да одбацимо лоше навике када је коришћење пијаће воде у питању.

Потребно је учинити додатне напоре да елиминишемо појаве неадекватног коришћења воде за пиће у којој не оскудијевамо али имамо обавезу да је зарад будућих генерација очувамо-закључио је Ђуричић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:13