Mladen Đuričić / - FOTO: VODOVOD
05/08/2022 u 15:36 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đuričić: Građani Bara da racionalno koriste pijaću vodu

U ovom momentu od presudnog značaja za izbjegavanje restrikcija je da građani u potpunosti prestanu sa neracionalnim korišćenjem pijaće vode, kazao je Đuričić

DOO „Vodovod i kanalizacija” Bar je sve svoje stručne i tehničke kapacitete uložilo i ulaže da se tokom trajanja ljetnje sezone obezbjedi redovno vodosnabdjevanje svih naših korisnika/ kazao je izvršni direktor ovog preduzeća Mladen Đuričić.

Prema njegovim riječima, treba imati u vidu da se uslijed dolaska velikog broja turista, potrebe za pijaćom vodom desetostruko uvećavaju, dok se s druge strane nalazimo u periodu kada je hidrološka situacija jako nepovoljna uslijed sušnog perioda.

- Imajući u vidu da smo od Regionalnog vodovoda dobili zvanično upozorenje da je izdašnost izvora ‘Bolje Sestre’ značajno smanjenja i da privremeno ograničavaju isporuke dodatnih količina vode, jasno je da se nalazimo u jako nepovoljnoj hidrološkoj situaciji. Apelujemo na sve naše korisnike da pijaću vodu ne koriste za zalivanje bašti, topljenje voćnjaka, punjenja bazena i pranja raznih površina i ostalih neracionalnih korišćenja pijaće vode, jer time direktno ugrožavaju proces redovnog vodosnabdjevanja - dodaje Đuričić.

Kako ističe, u ovom momentu od presudnog značaja za izbjegavanje restrikcija je da građani u potpunosti prestanu sa neracionalnim korišćenjem pijaće vode.

- Podsjećamo građane da je u skladu sa Odlukom o vodosnabdjevanju na teritoriji Opštine Bar zabranjeno korišćenje pijaće vode za zalivanje bašti, topljenje voćnjaka, punjenja bazena i pranja raznih površina i da je zakonski predviđena mjera za suzbijanje tog ponašanja isključenje sa vodovodne mreže. Ekipe DOO Vodovod i kanalizacija Bar će reagovati promptno i pojačati kontrole na terenu, biće isključeni sa mreže svi neodgovorni pojedinci koji takvim ponašanjem ugrožavaju proces redovnog vodosnabdjevanja i sve one korisnike koji se odgovorno i korektno ponašaju - zaključuje Đuričić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:46