Ђуро Марковић поново изабран за предсједника УБНОР- а / - фото: УБНОР
01/03/2022 u 11:15 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуро Марковић поново изабран за предсједника УБНОР- а и антифашиста Бара

Позивам младе да, посебно у овим турбулентним временима, да његују идеје антифашизма и братства исковане у НОР-у, истакао је Марковић

На XVI сједници Скупштине УБНОР-а и антифашиста Бар, за предсједника општинског одбора поново је изабран Ђуро Марковић, а за потпредсједника генерал у пензији Шпиро Никовић.

Скупштини су присуствовали, између осталих, предсједник Општине Бар, Душан Раичевић, предсједница СО Бар, Милена Божовић, предсједник СУБНОР-а Црне Горе, академик Зувдија Хоџић, као и потпредсједница СУБНОР-а Бранка Никезић.

Према ријечима Марковића, изузетна је част бити на челу ове организације.

- Највећа ми је жеља да се међу нашим члановима нађе што више младих људи и да се укључе у рад. Позивам младе да, посебно у овим турбулентним временима, његују идеје антифашизма и братства исковане у НОР-у - истакао је он.

У Општински одбор УБНОР-а и антифашиста изабрани су, поред Марковића и Никовића, Мирко Брзић, Миодраг Масоничић, Ранко Вујачић, Слобо Ратковић, Весна Иличковић, Роко Бардић, Радован Добрковић, Селим Аручевић, Етем Ликовић, Асан Ненезић, Славица Дејић, Томо Укшановић и Марко Брњада.

Изабрани су и делегати за VII конгрес СУБНОР-а, Ђуро Марковић, Шпиро Никовић, Мирко Брзић, Селим Аручевић, Асан Никезић, Миодраг Масонићић, Ана Челић и Милица Роловић.

У предсједништво су изабрани Ђуро Марковић, Шпиро Никовић, Весна Иличковић и Мирко Брзић.

Барско удружење у Главном одбору УНБОР-а представљаће Шпиро Никовић, Зоран Војводић и Бранка Никезић.

На засиједању Скупштине усвојен је Пословник о раду, Извјештај о раду Удружења од XV до XVI Скупштине, Извјештај Надзорног одбора о финансијском пословању између двије Скупштине, као и Програм рада и Финансијски план за текућу годину.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 05:53