Erdogan odlikovao crnogorske spasioce / - FOTO: MUP
27/04/2023 u 13:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Erdogan odlikovao crnogorske spasioce

Crnogorski tim za zaštitu i spašavanje od zemljotresa od 23 pripadnika učestvovao je u akcijama zaštite i spašavanja u regiji Hataj u gradu Antakija i tom prilikom spasio iz ruševina ženu starosti 40 godina i dječaka starosti četiri godine

Predsjednik Turske, Redžep Taip Erdogan odlikovao je predstavnike 93 međunarodna tima kao znak zahvalnosti za učešće u u akcijama zaštite i spašavanja usljed katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Tursku u februaru 2023. godine. U ime crnogorskog tima, predsjednički orden za izuzetne humanitarne zasluge i priznanje primio je rukovodilac tima Milan Radović, dok je za iskazanu solidarnost, podršku i napor tokom koordinacije svih aktivnosti zahvalnica uručena i ambasadoru Crne Gore u Turskoj Periši Kastratoviću.

image

Erdogan odlikovao crnogorske spasioce

- FOTO: MUP

Podsjetimo, na poziv Centra za koordinaciju i odgovor na hitne situacije Mehanizma Unije za civilnu zaštitu, crnogorski tim za zaštitu i spašavanje od zemljotresa od 23 pripadnika (Light USAR) učestvovao je u akcijama zaštite i spašavanja u regiji Hataj u gradu Antakija i tom prilikom spasio iz ruševina ženu starosti 40 godina i dječaka starosti četiri godine.

Takođe, u Tursku je bio upućen i tim sastavljen od 30 vatrogasaca spasilaca iz Glavnog grada Podgorice i Opštine Nikšić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:25