Ervin Duraković / - FOTO: BOšNJAčKA STRANKA
14/12/2022 u 09:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ervin Duraković izabran za predsjednika odbora Bošnjačke stranke u Petnjici

Duraković je i do sada bio na čelu Odbora BS u Petnjici, a predvodio je listu Bošnjačke stranke na posljednjim lokalnim izborima održanim u decembru 2021. godine

Članovi novog saziva Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Petnjica, na konstitutivnoj sjednici, izabrali su Ervina Durakovića, za predsjednika odbora, saopšteno je iz ove stranke.

Duraković je i do sada, kako se navodi, bio na čelu Odbora BS u Petnjici, a predvodio je listu Bošnjačke stranke na posljednjim lokalnim izborima održanim u decembru 2021. godine, kada je BS ostvarila značajan rezultat i osvojila šest odbornika.

- Zalagaću se, zajedno sa ostalim članovima OO BS Petnjica za ostvarivanje opštih ciljeva Bošnjačke stranke koji se tiču popravljanja položaja Bošnjačka u Crnoj Gori, ostvarivanja Ustavom zagarantovanih prava, očuvanja i afirmacije nacionalnih posebnosti i identiteta našeg naroda u Crnoj Gori, kao i vođenja računa o srazmjernoj zastupljenosti bošnjačkog naroda prilikom zapošljavanja u državnim institucijama - kazao je Duraković

On je istakao da je cilj da Bošnjačka stranka i na lokalnom nivou nastavi sa vođenjem ispravne politike u interesu svih građana.

- To podrazumijeva nastavak tendencije rasta podrške Bošnjačkog stranci u Petnjici, sa pojačanim intenzitetom, što će učiniti da BS u Petnjici postane najvažniji politički faktor u bliskoj budućnosti. Dakle, spremni smo preuzeti odgovornost za upravaljenjem lokalnom samoupravom i na taj način započeti rješavanje dva najveća problema u našoj opštini, na čijem rješavanju aktuelna lokalna vlast radi vrlo malo, a to su nerazvijenost i iseljavanje mladih - poručio je Duraković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. mart 2023 19:56