Суада Фетић Дрпљанин / - фото: Милован Нововић
11/08/2021 u 14:13 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дрпљанин Фетић: Спријечити злоупотребе у Министарству правде, људских и мањинских права

Она додаје да се види кроз објављену листу да су против кандидата предложиле велики број НВО које су фиктивне и никада нијесу радиле и дјеловале у тој области

Позивамо Основно државно тужилаштво у Подгорици да спријечи злоупотребе у Министарству правде, људских и мањинских права, које се већ дешавају током избора представника НВО за чланове Комисија за расподјелу средстава програмима НВО - каже се у саопштењу више НВО и предложене кандидаткиње Суаде Дрпљанин Фетић из Бијелог Поља.

– Ради се о јавном позиву који је објавило Министарство правде, људских и мањинских права у области родне равноправности, гдје су ме за члана ове Комисије као неког ко има богато искуство у НВО сектору, предложиле НВО које дјелују у овој области. Иако је био законски рок седам дана од завршеног рока предлагања кандидата, када је требало да се објави списак предложених кандидата

НВО које су ме предложиле, тај дан су објавили листе за све области, осим за  родну равноправносту,  која је изашла са закашњењем односно након два дана од законског рока – каже Дрпљанин Фетић.

Одмах сам установила да на листи недостаје једна подршка од једне НВО која је препозната по својим реализованим активностима у овој области, што је био разлог да позовем особе у овом Министарству које су биле задужене за спровођење поступка-казала је она, додајући да је у  Министарству правде, људских и мањинских права добила информацију, да им је након закључења листе кандидата, накнадно од секретара достављена документација од деветнаест НВО због којих су морали листу објавити три дана са закашњењем, што је класично кршење Закона и кривично дијело.

– Усљед цега  позивам Основно државно тужилаштво у  Подгорици да одмах реагује и испита цијели случај, ддодала је она.

Дрпљанин Фетић додаје да се види кроз објављену листу да су против кандидата предложиле велики број НВО које су фиктивне и никада нијесу радиле и дјеловале у тој области, као и да су исте те НВО предлагале и друге кандидате и у осталим областима, тако да се  чак у седам, у два различита министарства исте појављују, као да су дјеловале у тим областима.

Како су наводи, реаговале су и НВО које су предложиле Суаду Дрпљанин Фетић и поручиле свима који се и ове као и претходних година баве оваквим злоупотребама, да им то сада не може проћи. Уједно се позивају све надлежне институције да испитају цијели случај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:54