Пожар, изгорјели објекти / - фото: Дејан Сенић, Вечерње новости
10/06/2021 u 14:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фирме Церово и Фемић коjе су у пожару изгубиле око 700 хиљада еура ослобођене пореза за текућу годину

На предлог предсједника општине Бар Душана Раичевића Скупштини општине jе достављен закључак коjи су одборници локалног парламента jедногласно усвоjили на данас започетоj 24. сједници

Барске компаниjе” Церово” и “ Фемић” коjе су у великом пожару коjи се догодио почетком априла претрпеље штету од око 700 хиљада еура, ослобођене су плаћања пореза на непокретност, годишње накнаде за коришћење комерциjалних обjеката коjима jе омогућен приступ са општинског и некатегорисаног пута и чланског доприноса за 2021. годину.

На предлог предсједника општине Бар Душана Раичевића Скупштини општине jе достављен закључак коjи су одборници локалног парламента jедногласно усвоjили на данас започетоj 24. сједници, пишу Вечерње новости.

Закључком jе задужен Секретариjат за финансиjе општине Бар да фирмама „Церово“ и „Фемић“  не утврђуjе, односно наплаћуjе наведене порезе. 

Подсјетимо, 5. априла  у пожару jе потпуно изгорјело складиште у власништву фирме „Фемић“ коjе jе закупила компаниjа „Церово“ , власник ускладиштене робе. За неколико сати пламена стихиjа jе све уништила – и робу и складиште.  Укупна вриједност робе и обjекта jе око 700.000 еура.

Општина Бар jе тада обећала помоћ компаниjама „Церово“ и „Фемић“. 

Власник компаниjе „Церово“ Горан Ђуровић захвалио се предсједнику Општине Бар и одборницима Скупштине општине коjи су препознали значаj ових компаниjа, и на оваj начин допринијели да двије компаниjе из Бара преброде кризу због велике материjалне штете. 

– Сигурно ћемо знати то да цијенимо и вратимо граду, и наставимо са хуманитарним акциjама, казао jе Ђуровић .

"Церово" запошљава око 200 радника, а осим као успјешна, препознатљива jе и као изразито друштвено одговорна компаниjа, коjа jе заjедно са ТВЦГ и Министарством просвјете реализовала хуманитарну акциjу “За jош љепше школе”. Инициjатор jе и броjних других хуманитарних и донаторских акциjа, за што jе више пута добила и наjвеће признање за филантропиjу “ИСКРА”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:37