Настава физичког на отвореном / -Приватна архива
27/10/2021 u 06:20 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фискултурна сала у ОШ у Прошћењу није за употребу, хладноћа елиминисала полигоне

Надлежна инспекција је прошле године забранила употребу фискултурне сале у ОШ "Радомир Ракочевић" због дотрајалости, односно због влаге и мемле

У Основној школи "Радомир Ракочевић" у Прошћењу надлежна инспекција је прошле године забранила употребу фискултурне сале, због дотрајалости, односно због влаге и мемле. Од тада се настава физичког васпитања изводи на отвореном простору, на два школска полигона. С обзиром на то да је већ прилично захладнило, такав вид наставе заиста је неприхватљив за основце. Одмах након што је постављена за вршиоца дужности директора школе Марина Станић је кренула да рјешава проблем фискултурне сале. Како каже, наишла је на разумијевање у Министарству просвјете и биће предузети кораци да се фискултурна сала реконструише. Иначе, у овој васпитно- образовној установи наставу похађају 44 ученика.

image

У најави реконструкција сале

-Милован Нововић

-Морам да нагласим да сам ступањем на функцију акценат ставила на актуелни проблем с фискултурном салом и да сам одмах и сама покренила иницијативу. Обезбиједила сам скромне новчане и материјалне донације. Писала сам Министарству просвјете, науке, културе и спорта, ступила у контакт с особом одговорном за инвестиције, сликала објекат, позвала грађевинске предузимаче да дају своје мишљење о приоритетним радовима, и слала сву потребну документацију. На нашу радост, све то је уродило плодом. Уз поштовање процедура кад је у питању сарадња са ресорним министарством, биће предузете активности које ће водити рекоснтрукцији сале, казала је Станић.

Подршка групе грађана

-Дуги низ година, мјештани села Прошћење покушавали су да обезбиједе елементарне услове за безбједно коришћење фискултурне сале током јесењих и зимских мјесеци. Долазак хладних дана означио је престанак спортских активности на отвореном за основце ове школе. Зато смо покренули иницијативу за обезбјеђивање средстава за реконструкцију. Очекујемо да ће школа у Прошћењу у најкраћем року добити функционалну фискултурну салу са свим пратећим садржајима потребним за правилан и савремен рад са дјецом- саопштили су из Групе грађана „Не дамо Мојковац“.

Додаје да је ишла регуларним путем, не користећи моћ власти или политичку партију која би стала иза њених активности.

-Сматрам да је моја обавеза као ВД директора школе да бринем о што успјешнијем раду установе. У обавези смо и према ученицима, који већ имају отежан начин живота, јер живе на селу и пјешаче до школе у суровим временским условима по неколико сати, да покушамо да им заједничим дјеловањем бар један дио живота уљепшамо и обезбиједимо макар то на шта имају законско право, односно основне услове за школовање и физичко образовање –истакла је Станић.

Наглашава да је радује и подршка коју у овој акцији има од појединаца, али и од Групе грађана "Не дамо Мојковац''. Истиче да сви морају дати допринос да се што прије ријеши проблем с фискултурном салом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:23