/ - FOTO: RTHN.CO.ME
18/08/2023 u 19:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Francuski turisti pridružili se radnicima Instituta Igalo u blokadi graničnih prelaza

Grupa francuskih turista koja je bila na jednodnevnom izletu u Crnoj Gori izašla je iz autobusa i podržala radnike u njihovom protestu

I ovog petka zaposleni u Institutu Igalo blokirali su u 18 sati  saobraćaj na graničnim prelazima prema Hrvatskoj. Dugačke kolone vozila koje su primjetne tokom cijelog dana duž magistrale od 18 sati su se povećale ali nestrpljenje i revolt koje su iskazivali putnici u jednom momentu, po saznanju zašto čekaju u koloni, su se pretvorili u solidarnost sa obespravljenim radnicima, piše RTHN.

Grupa francuskih turista koja je  bila na jednodnevnom izletu u Crnoj Gori izašla je iz autobusa i podržala radnike u njihovom protestu. Vodičkinja iz Dubrovnika kazala je da su bili jako ljuti kada su zastali u koloni ali kada su čuli zašto je granica blokirana pridružili su se protestu.

Fabijen Flo, predsjednica jednog od najjačih  Sindikata u Francuskoj, CTG, koji broji oko 700 000 članova, kazala je da lično shvata probleme radnika i da se solidariše jer treba braniti radnike bez obzira koliko će čekati u koloni.

-Na više mjesta u Evropi smo primjetili da radnici blokiraju glavne saobraćajnice  i treba istrajati do ostvarivanja prava, kazala je Fabijan.

Inače CTG broji 34 velika sindikata i bio je na čelu svih industrijskih  i socijalnih promjena. Jedan je od organizatora  i poljednjih protesta u Fransuskoj protiv penzionih reformi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:03