/ -ФОТО ОПШТИНА
07/12/2021 u 09:48 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гдје је запело око изградње трга у Сутомору?

Како кажу из МЗ, наредна фаза реализације пројекта већ је требала да започне кроз тендерске активности око прибављања извођача радова наредне и најважније фазе изградње централног централног трга

Иако је најављиван наставак изградње трга у Сутомору одмах након завршене овогодишње туристичке сезоне - негдје је запело. Тим поводом огласио се Савјет МЗ Спич - Сутоморе, са захтјевом да у што краћем року потписници уговора Општина Бар, Управа јавних радова и ЈП „Морско добро” предузму све потребне кораке из своје надлежности у циљу успјешне и благовремене реализације изградње трга у Сутомору.

Како кажу из МЗ, наредна фаза реализације пројекта већ је требала да започне кроз тендерске активности око прибављања извођача радова наредне и најважније фазе изградње централног централног трга.

- Имајући у виду дуг и напоран пут који смо сви заједно прошли до почетка реализације овог пројекта, те значај који он има за становнике Сутомора, као и туристичку привреду општине Бар, слободни смо рећи да исти значај има и за Црну Гору, јер се добија један потпуно нови туристички производ. Због бројних позива које добијамо, и интересовања грађана Сутомора о почетку радова на будућем тргу, савјет МЗ Спич -Сутоморе је одржао електронску сједницу, и донио једногласну одлуку да свим институцијама укљученим у овај пројекат по други пут упути ургенцију за хитно покретање тендерских и других неопходних процедура за наставак радова на наредној фази. Сигурни смо да сте сагласни са нашим ставом да изградња само прве фазе шеталишта губи на свом значају уколико се одмах не крене са изградњом трга уз прихваћену пројектну документацију - стоји у обраћању Савјета МЗ.

Иначе, реализација пројекта реконструкције трга и шеталишта у Сутомору једна је од најзначајнијих инвестиција на подручју општине Бар и читавог црногорског приморја. Вриједност првог дијела реализације пројекта је милион еура, а финансиран је од Управе јавних радова, ЈП „Морско добро” и Општине Бар.

Наставком активности на преостале три фазе Сутоморе ће моћи да пружи туристичку понуду највишег нивоа, у рангу са најпрестижнијим дестинацијама Медитерана, на задовољство мјештана и туриста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:48