/ - IGOR SLJIVANCANIN
25/02/2022 u 16:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Генерални секретар Скупштине се састао са представницима ЈУОШ "Махмут Адровић"

Кларић је истакао да је ово наставак донација књига Скупштине Црне Горе библиотекама на сјеверу Црне Горе будући да је, у октобру 2021. године

Генерални секретар Скупштине Црне Горе Александар Кларић, са шефицом Библиотечко-документалистичког центра и архива Јелисаветом Благојевић, данас се састао са директором ЈУ Основне школе "Махмут Адровић" Алмиром Пљакићем, секретаром Основне школе Самиром Зејниловићем и библиотекаром Аднаном Пачаризом. 

Повод састанка је уручење донације Скупштине Црне Горе Библиотеци ЈУ Основне школе "Махмут Адровић" у виду 150 књига у области права, политике, економије, умјетности и сродних области. У вези са тим, генерални секретар је изразио задовољство прихваћеном иницијативом Библиотеке Скупштине да фонд Библиотеке Основне школе обогати и оплемени новим насловима, при чему посебно задовољство ствара чињеница да ће наведена литература користити млађим генерацијама у њиховом интелектуалном и укупном развоју и усавршавању. У том контексту, Кларић је истакао да је ово наставак донација књига Скупштине Црне Горе библиотекама на сјеверу Црне Горе будући да је, у октобру 2021. године, одређени број наслова поклоњен и Народној библиотеци која функционише у склопу Центра за културу, спорт и медије Општине Шавник. 

Представници школе су изразили захвалност на одвојеном времену и израженој спремности да се одржи састанак јако лијепим поводом који отвара пут за даљи развој и јачање међубиблиотечке као и укупне међуинституционалне сарадње. Посебно су истакли захвалност на израженој отворености и спремности и за друге видове сарадње, не само у области библиотекарства, гдје су истакли предности програма Скупштине „Демократске радионице“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:28