04/09/2021 u 22:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грађани поручили да остају на Белведеру и током ноћи

На цетињском тргу тренутно је мирно. Окупљени на барикадама на Белведеру поручују да то мјесто ни током ноћи неће напустити

Грађани су блокирали прилазе Цетињу, из правца Подгорице и Будве, како би онемогућили долазак патријарха Порфирија и свештенства СПЦ, на устоличење митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру, јавља  портал РТЦГ.

На цетињском тргу тренутно је мирно. Окупљени на барикадама на Белведеру поручују да то мјесто ни током ноћи неће напустити.

Крушево ждријело мјесто је нове блокаде пута између Цетиња и Подгорице у близини ресторана Белведер. Грађани су успјели да истоваре гуме а испред гума налазе се и бетонске блокаде и камење. Испред гума су грађанске активисткиње из Пријестонице и других црногорских градова. Оне су у знак протеста сјеле на улицу.

Како јавља дописница Радија Црне Горе на том мјесту нема припадника Управе полиције. Грађани су иза блокада од гума довезли су своје аутомобиле.

Још једна блокада са гумама налази се недалеко од Крушевог ждријела на путу који води ка Липској пећини.

Грађани су репортерки Радија Црне Горе казали да се плаше да ће полиција покушати да их растјера, и додали да намјеравају да ту остану читаве ноћи.

Група грађана пробила је данас полицијску блокаду која је била на кружном току, на улазу у Цетиње, а потом су на улицу просули камење, и тако блокирали саобраћајницу од Подгорице до Пријестонице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:59