Мјештанима Грлића затворен прикључак на магистралу / -Д.Љ.
27/04/2022 u 07:40 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градња булевара Подгорица-Даниловград створила невоље и мјештанима Грлића

Ово је улица коју су моји преци направили повлачећи своја имања за неколико кућа и није предвиђена за двосмјерни саобраћај, чекам сваки час да ми неки камион удари у ћошак куће, каже Жарко Ђуришић

Градња новог булевара Подгорица-Даниловград створила је проблем и мјештанима Грлића због затварања прикључка. Како мјештани наводе, речено им је да на том мјесту није предвиђен прикључак на булевар. Додатни проблем је настао због тога што је цјелокупни саобраћај преусмјерен на уску улицу да би се возачи укључили на кружни ток.

Брачни пар Жарко и Ранка Ђуришић кажу да сваког часа чекају када ће неко возилом ударити у њихову кућу.

image

Жарко и Ранка Ђуришић

-Д.Љ.

– Ово је улица коју су моји преци направили повлачећи своја имања за неколико кућа и није предвиђена за двосмјерни саобраћај. Сада је саобраћај преусмјерен да се дође до кружног тока, а улица која је спајала магистралу са старим путем је затворена. Једног јутра кад сам се пробудио и изашао на прозор, аутобус ми је био буквално испред очију. Ако отворе излаз на булевар, ову улицу ћу да затворим. Супруга и ја смо пошли у пензију, побјегли из Подгорице, а сад мира немамо. Чекам сваки час да ми неки камион удари у ћошак куће. Булевар има доста мањкавости, наводно овај излаз затварају из безбједносних разлога, а свим кућама су оставили прилаз. Ко је то пројектовао, чији су то интереси – пита Жарко.

Предвиђено аутобуско стајалиште

Мјештанка Јелена Ђуришић каже да је њихов проблем настао изградњом булевара и поручује да неће дозволити да улица остане затворена.

– Нико није обавијештен прије него што је постављен знак који нас упозорава да даље не можемо. Ова улица постоји преко 40 година. Сад смо принуђени да пролазимо уском улицом кроз насеље да бисмо изашли на кружни ток. Велика се прашина диже. Ово је велико насеље и не можемо да функциошемо сви једном уском улицом. Према информацијама које смо добили, прикључак из улице новим булеваром није предвиђен већ је планирано аутобуско стајалиште – казала је она.

Његова супруга Ранка има поруку за онога ко успије да ријеши њихов проблем.

– Никада нисмо продавали гласове, поштено смо све радили, али 19. јуна дајем глас ономе ко ријеши проблем саобраћаја у Грлићу. Ко дође и обећа да ће поставити сигнализацију и затворити улицу имаће пет-шест гласова од наше фамилије, јер видим како ствари функционишу – поручила је Ђуришић.

С њима је сагласна и комшиница Марија Мрдак.

– Ову уску улицу су мјештани радили, то није општински пут. Кад су затворили излаз на булевар, људи су се преусмјерили на ову уску улицу. Шлепери и аутобуси пролазе, тресу се куће као да је земљотрес. Катастрофа је колика је прашина. Општина каже да они нису надлежни, а ми чекамо. Да бисмо пошли до Даниловграда и Подгорице, треба да кружимо, булевар је рађен тако да испаштају мјештани, нико нас ништа не пита – истакла је Мрдак.

И Богдан Мрдак каже да је градњом булевара настао велики проблем.

image

Богдан Мрдак

-Д.Љ.

– Овдје двоје аута не могу да се мимоиђу. Или уском улицом да прођемо или кроз Дубраву да изађемо на Лазине. Од када се ради булевар треба да идемо около наоколо да бисмо дошли на исто мјесто. Нећемо дозволити да нам се прикључак на булевар затвори – казао је он.

Небојша Ђуровић каже да је улица направљена за неколико кућа, а да сада њоме пролазе камиони и поручује да хитно треба отворити прикључак на магистралу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 06:05