/ фото: ПРЕСТОНИЦА
12/04/2022 u 17:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градоначелник Пријестонице разговарао са амбасадорком Бугарске

Од 2019. године у оквиру бугарске званичне развојне помоћи у Црној Гори финансирано је укупно 8 пројеката у вриједности од преко 320.000 еура

Градоначелник Пријестонице Цетиње Никола Ђурашковић састао се данас са амбасадорком Републике Бугарске у Црној Гори Мегленом Плугчиевом и том приликом су разговарали о могућностима унапријеђења економске сарадње, али и сарадње из области културе, спорта и образовања.

- Посебно ми је задовољство што сте данас на Цетињу, које је препознато као културно-историјски центар Црне Горе, али наш главни циљ у наредном период биће да га и у економском смислу учинимо једнако важним, како би на тај начин смањили стопу незапослености и вратили грађане свом граду- истакао је градоначелник Ђурашковић.

Од 2019. године у оквиру бугарске званичне развојне помоћи у Црној Гори финансирано је укупно 8 пројеката у вриједности од преко 320.000 еура.

-На путу ка Европској Унији Црна Гора мора боље користити средства из претприступних фондова и остале финансијске и техничке врсте помоћи које су на располагању и у том смислу искуство Бугарске може вам бити од великог значаја- навела је амбасадорка.

На састанку је оцијењено да је потребно радити на интезивирању сарадње између Пријестонице Цетиње и бугарског града Велико Трново, са којим Пријестоница има потписан Протокол о сарадњи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 12:34