Фото: ГСС ЦГ
09/09/2021 u 14:30 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Акција Дубровско: Извршен преглед двије јаме, није пронађена тражена особа

Припадници Горске службе спашавања Црне Горе на позив Управе Полиције ЦБ Никшић у реону села Дубровско и Дужи извршили преглед двије јаме (дубине 40 и 10м) у циљу проналажења несталог лицА

Припадници Горске службе спашавања Црне Горе на позив Управе Полиције ЦБ Никшић у реону села Дубровско и Дужи извршили преглед двије јаме  у циљу проналажења несталог лица Б.М (1944) са тог подручја. Током те акције  ова особа није пронађена.

-Припадници Горске службе спашавања Црне Горе на позив Управе Полиције ЦБ Никшић у реону села Дубровско и Дужи извршили преглед двије јаме (дубине 40 и 10м) у циљу проналажења несталог лица Б.М (1944) са тог подручја. Прегледом спелеолошких објеката (јама) није пронађено тражено лице нити било какви трагови везани за предметни случај-навели су из ГСС.

Претраживани су спелеолошки објекти који прошле јесени нијесу прегледани током потраге за женском особом из села Дубровско.

У тпериоду, како се наводи, потраживања је још једна женска особа у сусједним Дужима. Све досадашње претраге за тим особама нијесу дале резултате.

Ни након девет мјесеци потраге нема трага од двије старице

Подсјећамо, портал Дан је недавно подсјетио да службеници Управе полиције Црне Горе скоро девет мјесеци интензивно трагају за двије старије женске особе са подручја Шавника. Ради се о Милосави Божовић (82) из села Дубровско из Шавника и Соњи Марији Алм (73), из сусједног села Дужи.  Нестанак Божовић је пријављен 3.  а Алм 17. новмебра, прошле године.

Полиција у Шавнику је у том периоду, како је раније саопштено медијима, претрашира шири дио терена поменутих и сусједних села. У потрагу су били укључени и бројни мјештани, ловци који добро познају терен и локалним службама.

У трагању су раније били ангажовани и хеликопрети и припадници Горске службе спашавања Црне Горе, пси трагачи и рониоци Регионалног ронилачког центра Бијела из Херцег Новог.

-Милосава Божовић је живјела у породичној заједници. Нестала је након што је отишла по стадо са испаше. Била је нижег раста а на себи је имала црну гардеробу и гумене чизме исте боје-навели су раније медији.

-Соња Марија Алм је рођена у Србији. Прије неколико година дошла је у Шавник и на Дужима купила плац. Ту је направила неуслован смјештај од дасака и живјела у друштву 15-ак паса. Дио њих су учесници портаге пронашли угинуле око бараке. Храмала је и носила наочаре-саопштили су раније медији.

Позивају се грађани  да обрате пажњу и уколико примијете особе сличне датом опису да пријаве Управи полиције Црбне Горе или најближем Центру безбједности или некој од спасилачких служби.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:59