вода вода / - ПГ биро
02/12/2021 u 20:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хаварија у близини бране: Вода у Пљевљима није за пиће

Истичу да вода није за пиће док се не добију званични резултати Института за јавно здравље Црне Горе

Вода из свих водоизворишта није за пиће, а потрошачи са Плијеши и Богишевца ће бити без водоснабдијевања у од поноћи до шест сати, саопштено је из пљеваљског водовода. 

Како наводе, данас је у 13 сати због еколошког инцидента у близини бране Отиловићи заустављен доток воде са акумулације Отиловићи до постројења Плијеш је заустављен тако што су пумпе у пумпној станици Потплијеш искључене из рада. 

 - Водовод је одмах реаговао тако што су узети узорци сирове воде на црпној станици од стране интерне лабораторије, и на основу измјерених физичко-хемијских параметара није се могла уочити битнија промјена у квалитету воде у односу на претходне дане, с обзиром да Водовод врши свакодневно физичко-хемијске анализе воде. О новонасталој ситуацији Водовод је обавјестио Институт за јавно здравље Црне Горе, тако да ће од стране Института већ сјутра бити узети узорци сирове воде са акумулације Ориловићи, као и узорци воде са градске мреже - наводе из водовода.

Истичу да вода није за пиће док се не добију званични резултати Института за јавно здравље Црне Горе.

 - Све ово ће условити да ће потрошачи са Плијеши и Богишевца бити без водоснабдијевања у периоду од 24 до шест сати. О свим евентуалним промјенама грађани ће бити благовремено информисани - додају они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:48