ФОТО: СКРИНШОТ (РТЦГ)
12/08/2021 u 20:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

И пожар на планини Бунетина подметнут: "Тачно се виде трагови возила које је дошло из правца Злодола"

Познато је да смрчак, који и даље држи високу цијену, на опожареним шумским површинама послије кише расте брже него што је то уобичајено

Пожар на планини Бунетина, који се проширио на подручје Националног парка „Дурмитор“ је подметнут, казао је Горан Чавић командир Службе заштите и спашавања Општине Пљевља, јавља PV  portal.

-Тачно се виде трагови возила које је дошло из правца Злодола, а одатле је почео да се шири пожар. Надам се да ће почиониоци убрзо бити откривени и да ће надлежни органи урадити свој посао. Нема сумње да је узрок овог пожара људски фактор- казао је Чавић.

-Ми смо овдје дошли хеликоптером Службе за ванредне ситуације. Истина је да сада нисмо имали неки тежи посао, али не заборавите да смо ми практично од јуна на терену, и да смо на измаку снага. Овај случај је мало више медијски пропраћен, а било је ситуација када смо имали по двадесетак интервенција дневно. Апелујем на све људе да не користе пламен на отвореном, јер није само у питању материјална штета, већ и људски животи- рекао је Чавић.

Локални портал подсјећа да је оштријим казнама неопходно санкционисати неодговорене појединце, који углавном пале шуме због откупа печурки. Познато је да смрчак, који и даље држи високу цијену, на опожареним шумским површинама послије кише расте брже него што је то уобичајено.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:35