/ Фото: Дан
03/02/2022 u 21:53 h
Mirjana PopovićMirjana Popović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО и ВИДЕО) Дим куља испод снијега: Погледајте депонију на рту Брајићи

Мјештани потписују петицију и предлажу да се ово ругло затрпа и претвори у излетиште

Мјештани Брајића упутили су 17. јануара предсједнику Општине Будва захтјев да се под хитно донесе рјешење о забрани одлагања отпада Комуналном предузећу Будве на брајићкој депонији, коју сматрају нелегалном.

image
Фото: Дан

Истичу да је крајње неодговорно понашање руководства Комуналног предузећа довело до запаљивања трупа депоније, а резултат је константни дим и отровни смрад угрожавајући њихове животе, али загађују и околну средину - путем Будва –Цетиње дим се преко Брајића шири до Маина и Паштровића, дајући ружну слику „метропли туризма“.

image
Фото: Дан

Отровни дим одбија и посјетиоце тврђаве Космач у Брајићима, љубитеље природе који обилазе пјешачке стазе и видиковце.

image
Фото: Дан

Нимало пријатно није ни љубитељима параглајдера, чији се полигон за узлетање налази на самом ободу депоније, одакле се пружа фантастичан поглед на Будванску ривијеру и отворено море.

image
Фото: Дан

-Захтијевамо да се физичком баријером моментално спријечи улазак возила и депоновање смећа на дивљој депонији која гори на Брајићима и да се одговарајућим материјалом (земљом, каменом) хитно изврши насипање комплетне површине депоније слојем од најмање два метра и да се дефинитивно затвори. Уколико захтјеви не буду испуњени, предузећемо све мјере које нам стоје на располагању и сами затворити ову дивљу депонију о нашем трошку - поручују мјештани у петицији чије је потписивање у току.

image
Фото: Дан
image
Фото: Дан

Подсјећају да смеће на депонији гори без престанка од августа, а и сада токсични дим куља испод наноса снијега који се топи изнад врелог жаришта дубоко под земљом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:58