Вук Иковић / -
17/05/2023 u 07:50 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iković: Ne nazire se početak radova na Martinićkom putu

Predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine opštine ulažu maksimalne napore kako bi se što priјe okončale potrebne radnje i procedure i stvorili uslovi za početak radova na Martinićkom putu, navode iz Opštine

U izbornoj kampanji 2022. godine predstavnici današnje vlasti obećali su da će put preko Martinića biti prioritet, ali rekonstrukcija nije započeta ni šest mjeseci nakon što su preuzeli upravljanje opštinom, naveo јe Vuk Iković, odbornik Preokreta u SO Danilovgrad.

– Iako se rukovodstvo Opštine obavezalo da će radovi krenuti u martu, danas nema naznaka ni za jun. Očigledno da se rukovodstvo vozi drugim putevima i da ne razumije da oko 20 odsto Danilovgrađana moraju koristiti ovaj put jer drugoga nemaju. Ne samo da radovi nijesu započeti, nego se ne zna ni datum početka gradnje. Čemu se onda mogu nadati građani kada je rukovodstvo zaboravilo svoja predizborna obećanja. Na ovom putu su tri mosta koji se rekonstruišu već pune dvije godine i koji nijesu bezbjedni, a učenici tim putem svakodnevno idu do seoskih škola. Čekajući rekonstrukciju, put ima sve više rupa, a mještani sve više stresa, nervoze i kvarova na vozilima – kaže Iković.

Iković navodi da će rukovodstvu Opštine uputiti konkretne zahtjeve.

– Mještani nemaju više strpljenja, zato ćemo uskoro uputiti konkretne zahtjeve rukovodstvu Opštine jer treba nam siguran put ili ćemo preusmjeriti čitavi saobraćaj Danilovgrada preko Martinića. Ono što posebno zabrinjava јe što novo rukovodstvo nije pokrenulo pitanje odgovornosti prethodne vlasti za probijanje rokova i nastalu štetu zbog nezavršenih radova – ističe Iković.

Prethodne sedmice predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović i predsjednik SO Velimir Đoković održali su sastanak sa građanima u vezi sa sanacijom puta Spuž – Danilovgrad preko Martinića. Kako navode iz opštine, ulažu maksimalne napore kako bi potrebne radnje i procedure bile što prije okončane i kako bi se time stvorili uslovi za početak radova.

image

Са састанка са мјештанима

-

– Čelnici Opštine informisali su prisutne o trenutnom stanju i rasporedu aktivnosti kada je u pitanju sanacija Martinićkog puta. Ukazano je na činjenice koje su vezane za administrativne poteškoće, a zbog kojih nije došlo do početka radova u toku marta i aprila, kako je to bilo i najavljeno. Predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine opštine istakli su da ulažu maksimalne napore kako bi potrebne radnje i procedure bile što prije okončane, kako bi se time stvorili uslovi za početak radova – navode iz opštine.

Ističu da јe opšti stav prisutnih građana da imaju razumijevanja za trenutno stanje u Opštini, kao i za sve probleme koje je novo rukovodstvo zateklo kada je stupilo na funkciju, prije svega nekoliko mjeseci.

– U toku sastanka određeni broj građana dao je nekoliko komentara i predloga za pojedinačne dionice i tačke na Martinićkom putu, kojima su iskazane potrebe i zahtjevi mještana ovog dijela grada, sa kojima će biti upoznat i novi projektant. Kako je ovo bila jedinstvena prilika da se u direktnoj komunikaciji potupuno otvoreno i iskreno razgovara, zaključeno je da na temu Martinićkog puta u narednom periodu treba organizovati još jedan ovakav sastanak, kako bi se sagledale sve potrebe građana i pokušalo da se najvećem broju njih izađe u susret – navode iz Opštine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 09:04