Vuk Iković / - GRUPA GRAđANA PREOKRET
19/03/2024 u 10:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iković: Pozivamo građane da se prijave i postanu osnivači kajak kluba

Skoro godinu dana Skupština opštine Danilovgrad nije odgovorila na inicijativu upućenu preko odbornika Preokreta da se osnuje kajak klub koji je trebao biti u vlasništvu Opštine Danilovgrad.

Grupa građana Preokret je organizovala akciju prikupljanja novčanih sredstava u svrhu kupovine osnovne opreme za osnivanje kajak kluba u Danilovgradu, koja je uspješno završena uz veliku pomoć građana i preduzetnika sa teritorije opštine Danilovgrad, čime je obezbijeđeno 10 kajaka sa svom pratećom opremom neophodnom za pokretanje kluba.

Uprkos tome što Skupština opštine Danilovgrad nije podržala inicijativu za formiranje kajak kluba, Preokret je uputio javni poziv građanima Danilovgrada za osnivanje prvog sportsko-rekreativnog kajak kluba, navodi se u saopštenju Preokreta. 

- Ova ideja proizlazi iz želje mladih da se razvijaju sportske aktivnosti, istražuju prirodne ljepote rijeke Zete, te promoviše zdrav način života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Iako je Iković uputio inicijativu svim odbornicima, i više puta urgirao ka nadležnima, njihov odgovor je jasan pokazatelj koliko brinu o održivom razvoju gradu i koliko im je važno da mlade zadrže u Danilovgradu - ističes e u saopštenju.

Iz Preokreta pozivaju sve koji dijele ljubav prema rijeci Zeti, sportu i timskom radu da iskoristite ovaj poziv kako bi bili dio kajak kluba koji će razvijati i promovisati sport, turizam i ekosisteme rijeke Zete. Javni poziv je otvoren i trajaće do 01. aprila kada će se krenuti i u zvanično formiranje kluba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:21