Мирко Илић (Приватна архива) / - Мирко Илић (Приватна архива)
17/06/2021 u 18:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Илић: Стидим се и кајем, извињавам се породици Чупић, алкохол је учинио своје

Ја, Марко Илић, овим путем желим да се извиним породици Чупић којој сам због непочинства нанио бол, али и грађанима Никшића и Црне Горе, казао је он

Никшићанин Мирко Илић (57), осумњичени да је оскрнавио спомен бисту народном хероју Лјубу Чупићу, казао је да се стиди и каје због тог чина, упутивши извињење породици Чупић, грађанима Никшића и Црне Горе, јавља портал Onogošt.me.

Илић, који се налази у кућном притвору, данас је послао писмо медијима, а његову реакцију преносимо интегрално.

-Ја, Марко Илић, овим путем желим да се извиним породици Чупић којој сам због непочинства нанио бол, али и грађанима Никшића и Црне Горе. Никада у свом животу нијесам оскрнавио било чије спомен-обиљежје, споменик или гроб, који су за мене били и остали светиња. Нажалост, алкохол је учинио своје због чега се данас стидим и кајем. Бог ми је свједок да сам много пута пролазио поред споменика Лјуба Чупића и никада ми није пало на ум да урадим нешто нељудско. Схватам реакцију и суд јавности и породице Чупић. Ту сам да сносим све консеквенце. Ово је за мене катастрофа и свака пресуда биће мања од стида и срама који проживљавам-казао је он.

Тај педесетседмогодишњак ухапшен је због сумње да је у ноћи између 12. и 13. јуна уринирао по спомен бисти Лјуба Чупића.

Тужилаштво поднијело оптужни предлог против Илића

Тужилаштво га је осумњичило да је извршио кривично дјело повреда гроба, а због обуставе рада адвоката никшићко Основно државно тужилаштво није могло да одреди задржавање, већ му је изречена мјера надзора – забрана напуштања стана.

Скрнављење споменика народном хероју забиљежено је камером, а снимак се брзо проширио друштвеним мрежама.

Поступак Илића наишао је на жестоку осуду јавности, а тим поводом огласиле су се и политичке партије. Одржан је и протест УБНОР-а и антифашиста Никшића код споменика, како би скренули пажњу на потребу за одбраном тог, али и других спомен-обиљежја широм Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:59