/ - FOTO: DARKO JOVOVIć
13/07/2022 u 16:49 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Incident u Andrijevici: Vandali skinuli sa jarbola srpsku trobojku ispred opštine

Iz policije su nezvanično saopštili da još uvijek ne znaju ko je skinuo srpsku trobojku i da intenzivno tragaju za počiniocima naznačenog djela

U noći između utorka i srijede za sada nepoznati počinioci skinuli su i bacili srpsku zastavu trobojku koja je, zajedno sa zastavama Crne Gore i Opštine Andrijevica, stajala stalno istaknuta na jarbolima ispred zgrade lokalne uprave u ovom gradu na sjeveru. 

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, skinuta zastava trobojka je pronađena zgužvana na obližnjoj ulici. 

Predsjednik opštine Andrijevica Željko Ćulafić osudio je ovaj vandalski čin, ističući da skidanje zastave sa mjesta koje joj pripada, i to na državni praznik Crne Gore, nikome ne može služiti na čast.

- Ne znam šta je nekoga moglo da motiviše da uklanja trobojku ispred zgrade Opštine, ali znam da se radi o jednom krajnje neprimjerenom činu. Ovo je ružna poruka i odraz primitivizna i nepoštovanja civilizacijskih vrijednost. Zato pozivam sugrađane da nikad više ne posegnu za ovakvim radnjama, jer to nas ne miri i zbližava, već nas udaljava jedne od drugih – naglasio je Ćulafić, dodajući da je trobojka ponovo vraćena na jarbol ispred zgrade Opštine.

Sličnu poruku uputio je i potpredsjednik opštine Vesko Raketić, navodeći da je u pitanju udar na vrijednosti srpskog naroda koji, kao većinski, živi na području Andrijevice.

- Srpska zastava trobojka je simbol većinskog srpskog naroda u opštini Andrijevica. Ona je postavljena ispred zgrade Opštine u skladu sa svim propisima koji su proklamovani u Crnoj Gori. Zato ovakav nasrtaj u momentu kad se rješavaju važna pitanja za srpski narod u Crnoj Gori predstavlja pokušaj da se tom narodu oduzmu prava koja mu po Ustavu i zakonu pripadaju. Poručujem da su se grdno prevarili oni koji misle da se na ovakav načiin gradi svijetla budućnost. Takođe, poručujem da će se srpska trobojka uvijek vioriti u Andrijevici, isto kao što se viore i druge zastvave koje zakon propisuje – istakao je Raketić.

Iz policije su nezvanično saopštili da još uvijek ne znaju ko je skinuo srpsku trobojku i da intenzivno tragaju za počiniocima naznačenog djela.

Кazali su da zastva nije oštećena, već da je samo odstranjena sa jarbola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:25