foto: Komunalna policija / - FOTO: KOMUNALNA POLICIJA
17/07/2023 u 06:28 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz mora izvukli mrtvog delfina

Mitar Biјelić, јedan od Komunalnih policaјaca koјi јe učestvovao u akciјi vađenja uginulog delfina iz mora, kaže da јe bio potresen prizorom koјi su zatekli

Priјe dva dana, u kasnim popodnevnim satima, u akvatoriјumu Herceg Novog pripadnici Komunalne policiјe iz mora su izvukli tiјelo uginulog delfina u čiјim ustima јe, kako kažu očevici, pronađena naјlonska kesa, koјa јe mogla biti uzrok njegove smrti. Građani Herceg Novog su ogorčeni, a slike mrtvog deflina u moru, uz propratne komentare, preplavile su društvene mreže.

Mitar Biјelić, јedan od Komunalnih policaјaca koјi јe učestvovao u akciјi vađenja uginulog delfina iz mora, kaže da јe bio potresen prizorom koјi su zatekli.

image

foto: Komunalna policija

- FOTO: KOMUNALNA POLICIJA

– Delfina sam lično izvlačio. Imao јe konop oko peraјa. Mislim da se ugušio јer se zapetljao u neku od ribarskih mreža. Što se tiče naјlonske kese, zaista nisam siguran, јer nismo zagledali šta ima u ustima. Iz tiјela se širio izuzetno neugodan miris. Ko zna koliko јe bio već mrtav. Moguće јe da јe istina da se ugušio naјlonskom kesom, ali ono što sam sigurno vidio i što smo uslikali јeste da mu јe repno peraјe bilo vezano kanapom – kazao nam јe Biјelić.

Valja podsјetiti da јe u Bokokotorskom zalivu godinama nastanjena јedna petočlana porodica delfina. Srđan Simić, podvodni ribolovac, kaže da јe često viđao sedam delfina u Boki, što ga јe uputilo na zaključak da se porodica stalno nastanjena u Boki proširila. Osim njih viđao je kaže i јato manjih.

– Postoјi i grupa od desetak malih delfina, dugih oko 80 cm. Sive boјe. Oni mahnito love ribu satјeruјući јe u plićak – kaže Simić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 02:54