Смоловић и Кордић са сардницима прошетали Бијелим Пољем / фото: М.Н.
27/07/2021 u 07:20 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Из НВО „Еуромост“ критиковали руководство општине Бијело Поље: Перформанс Смоловић и Кордић

Да ли мисле о оном путу на ком се за мандата садашњег предсједника Смоловића иселило на хиљаде Бјелопољаца, гдје је на хиљаде њих остало без посла, гдје бројне породице једва састављају крај с крајем, гдје млади свакодневно одлазе, истиче Алмер Мекић, предсједник НВО "Еуромост"

Из невладине организације "Еуромост'' реаговали су након посјете Бијелом Пољу Зорка Кордић, гланог преговарача за приступање Црне Горе Европској унији. Кордић је у Бијелом Пољу боравила у петак, 23. јула, када је одржана манифестација,,Европски дан у твом граду'. Разговарала је са предсједником Општине Петром Смоловићем и посјетила Дом за старе. Из НВО "Еуромост" кажу да је "перфоманс предсједника Општине Бијело Поље Петра Смоловића, који је организовао заједно са лавном преговарачицом Црне Горе са ЕУ Зорком Кордић личио на позоришну представу пред локалним медијима". Они су позвали Смоловића и Кордић да објасне грађанима Бијелог Поља о којем они то Европском путу говоре.

- Бијело Поље као примјер том Европском путу, не може бити. Да ли мисле о оном путу на ком се за мандата садашњег предсједник Смоловића иселило на хиљаде Бјелопољаца који су се населили у државе ЕУ. О оном путу гдје је на хиљаде Бјелопољаца остало без посла, гдје бројне породице једва састављају крај с крајем, гдје млади свакодневно одлазе и гдје их је на хиљаде напустило Бијело Поље. На "позоришној представ" и Смоловићевој панел дискусијом, на коју је данима јавно позивао и грађане и представнике цивилног сектора, нијесу се појавили нити једни нити други, сем пет представника његових НВО и његовог потпредсједника, као и десетак запослених у локалној управи којима су послате наредбе да морају да присуствују- истиче Алмер Мекић, предсједник НВО "Еуромост".

Укупна вриједност европског гранта помоћи преко десет милиона

-У задњих десет година одрадили смо заједно са Европском унијом четири јако важна инфраструктурна пројекта, која су се односила на изградњу колектора, централне градске гараже, изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, као и на реконструкцију пограничне жељезничке станице у Бијелом Пољу, који је и даље у току. Кроз та четири пројекта ЕУ је преко грантова уложила преко осам милиона у Бијело Поље, а осим тога, кроз програме прекограничне сарадње, у задњих десет година, завршли смо 18 пројекта, вриједних преко два милиона еура. Дакле, укупна вриједност европске грант помоћи је преко десет милиона еура на чему се захваљујемо- истакао је Петар Смоловић.

Он наглашава да је бојкотом и недоласком на панел дискусију послата јасна порука да Смоловић нема подршку нити цивилног сектора, нити грађана Бијелог Поља, због његовог односа и према једнима и према другима.

- Госпођа Кордић у Бијелом Пољу није саслушала нити цивилни сектор нити грађане са сјевера Црне Горе, већ само намјештених пет Смоловићевих НВО, па да након тога даје неке закључке, а не да износи своје унапријед написане закључке да би предсједнику Општине удовољила - саопштио је Мекић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:51