foto: CG news / - FOTO: CG NEWS
29/04/2023 u 13:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izložba nagrađenih radova za idejno arhitektonsko rješenje za FK Bokelj otvorena do 7. maja

Na konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja stigla su 63 rada, a prema odluci žirija prvorangirano je rješenje autorskog tima iz Istanbula

Izložba nagrađenih radova na Konkursu za idejno arhitektonsko rješenje za stadion FK Bokelj u Škaljarima otvorena je preksinoć u Kreativnom habu u Starom gradu.

Na konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja  stigla su 63 rada, a prema odluci žirija prvorangirano je rješenje autorskog tima iz Istanbula.

Potpredsjednik Opštine Kotor, Nebojša Ševaljević podsjetio je da je konkurs raspisan u novembru prošle godine te da će nagrađeni idejni projekat biti osnova za dalju razradu dokumentacije.

image

foto: CG news

- FOTO: CG NEWS

- Ovo puno znači u smislu stvaranja kvalitetne sportske strukture za razvoj sporta u Kotoru. Mislim da svi građani ovih dana svjedoče koliko ulažemo u sportsku infrastrukturu, sportske Saleotvorene terene, a vrhunac svega će biti izgradnja ovog stadiona koji će biti po mjeri fudbalskog kluba Bokelj. Nismo ulazili u nikakve megalomanske projekte i vjerujemo da će po završetku ovog stadiona Kotor dobiti ne samo funkcionalan sportski teren nego i ukras u arhitektonskom smislu, poručio je Ševaljević.

image

foto: CG news

- FOTO: CG NEWS

Ovo je prvi važan korak nakon čega slijedi  razrada tehničke dokumentacije i izrada glavnog projekta

- Imamo jasan cilj da sve to završimo do kraja ove godine kako bi smo u budžetu Opštine, ali i  Fudbalskog saveza Crne Gore, a  nadamo se i u budžetu države, obezbijedi sredstva za početak gradnje. Nadam se da ćemo u toku sledeće godine početi sa radovima na ovom terenu,  istakao je Ševaljević.

image

foto: CG news

- FOTO: CG NEWS

Predsjednik žirija, Veljko Radulović, kazao je da je na konkurs stiglo pregršt dobrih rješenja koja su vrlo kreativno odgovorila na zahtjeve konkursa i pružili dobre ideje za prevazilaženje brojnih problema za zadatu lokaciju.

- Nagrađeni radovi, njih pet, rezultat su jedne trijaže iz nekoliko postupaka, poređenja situacija koje su ponuđene sa onim što je na terenu moguće i ti radovi su rangirani shodno vrlo preciznim kriterijumima. Imali smo jednu vrlo šaroliku lepezu autora, iz svih krajeva svijeta, koji su doprinijeli tome da ovaj konkurs zaista bude međunarodni. Dali smo nekoliko sugestija prvonagrađenom radu u cilju njegovog daljeg unapređenja, istakao je Radulović.

image

foto: CG news

- FOTO: CG NEWS

Momir Đurđevac, generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore takođe je izrazio nadu da bi do kraja godine mogao biti urađen glavni projekat nakon čega bi se raspisao tender za odabir izvođača radova.

- Mislim da na proljeće naredne godine možemo očekivati početak radova, naravno pod uslovom da se obezbijede sredstva. Siguran sam da će, pored Opštine Kotor, u finansiranje ovog projekta značajno učešće imati i FSCG, a vjerujem da će projekat pomoći i država odnosno Vlada Crne Gore, kazao je Đurđevac.

Za građanstvo će izložba biti otvorena od 28. aprila do 7. maja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2023 08:57