/ фото: Извиђачки одред Ибар
28/06/2021 u 11:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Извиђачка академија обиљежила пет година постојања: Својим радом сачували тардицију

Академију је званично отворио Старјешина одреда Харис Калач и говорио о извиђачкој традицији општине Рожаје

Извиђачка Академија у организацији Одреда извиђача "Ибар“ Рожаје под називом ,,Наших пет година“ окупила је преко 200 извиђача и планинки, гостију, организација, институција и пријатеља и на тај начин прославила пет година пожртвованог и несебичног рада. 

image
фото: Извиђачки одред Ибар

Академију је званично отворио Старјешина одреда Харис Калач и говорио о извиђачкој традицији општине Рожаје. Истакао је и достигнућима у раду одреда у предходном петогодишњем периоду. Исказао је захвалност свима који су тај рад помогли да он буде видљив далеко ван граница општине Рожаје и Црне Горе .

- Начелник одреда Алмедин Дино Џуџевић  говорио је о раду и залагању извиђача, а женски старјешина Нерма Аговић и Рејхан Хоџић су се побринули да петогодишњу ретроспективу рада приближе гостима кроз одговаран начин вођења академије. Наши млађи и старији извиђачи и планинке су блистали у припреми академије, а пчелице и полетарци били веома пјеснички надахнути и нашим гостима изрецетовали написане извђачке пјесмице- саопштили су из Извиђачког одреда.

image
фото: Извиђачки одред Ибар

Изложба слика ,,Наших 5 година“ која је бројала 91 слику са активности извиђача и планинки од 1981. до 2021. године била је представљена након завршетка академије у природном окружењу. 

Предсједник СИЦГ Преко Вукадиновић и Начелник СИЦГ Душан Масоничић, предводили су извиђаче из Црне Горе, а старјешине ОИ ,,Будва, ОИ ,,Гојко Крушка Цетиње, ОИ ,,24 Новембар“ Бар, Самосталне извиђачке чете ,,Проклетије „ Плав“, су уз своје присуство академији добили захвалнице на несебичној помоћи у раду одреду у предходинх пет година.

image
фото: Извиђачки одред Ибар

- Посебна част нам је била дочек и присуство Предсједника Савеза извиђача Федерације Босне и Херрцеговине Муја Побрића, који је предводио делегацију Одреда извиђача ,,Црни Врх“ Тешањ, као и Старјешине ОИ ,,Санџак“ Нови Пазар  Неџада Еминовића и његове извиђаче и планинке. Посебну захвалност дугујемо Амбасади Републике Турксе у Црној Гори Сонгул Озан на помоћи у досадашњем раду и честитики коју је упутила нашем одреду поводом свечане академије- истакли су из Извиђачког одреда.

Такође су били присутни и начелници конференције Савеза извиђача општине Рожаје Јусуф Јусо Хаџића и Фадил Кардовића који су потврдили дугу и богату традицију рожајских извиђача и планинки.  

image
фото: Извиђачки одред Ибар

- Постхмну захвалницу за Рахметли Мирсада Мика Шкријеља примио је његов син и говор о Миковим достигнућима и заслугама је све присутне вратио уназад на кратко- рекли су из Извиђачког одреда.

Новим члановима ОИ ,,Ибар“ Рожаје проглашени су и Предсједник Радио Телевизије Рожаје Решад Калач, као и пријатељ пратиоц на свим досадашњим извиђачким путевима Зенад Куч.

image
фото: Извиђачки одред Ибар
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:03