Бранислав Jокић / - ДПС
17/11/2021 u 10:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jокић (ДПС): Интереси грађана Берана нам мораjу бити на првом мjесту

У дневни ред предстоjеће сjеднице уврштен Предлог одлуке о измjенама и допунама Одлуке о социjалним давањима. Руководиоци локалне самоуправе прибjегли су jефтином популизму, и то у сусрет све ближим локалним и ванредним парламентарним изборима, јер су првобитно одбили наш предлог, каже Бранислав Jокић

У сусрет дуго чекане сjеднице Скупштине општине Беране, због локалне jавности, морам скренути пажњу на чињеницу да jе у дневни ред предстоjеће сjеднице уврштен Предлог одлуке о измjенама и допунама Одлуке о социjалним давањима. Повода за овакав вид информисања наших суграђана о тоj околности не би било да руководиоци локалне самоуправе ниjесу прибjегли jефтином популизму, и то у сусрет све ближим локалним и ванредним парламентарним изборима, каже Бранислав Jокић, одборник ДПС-а у СО Беране.

- Подсjећања ради, у припреми претходне сjеднице СО Беране, Клуб одборника Демократске партиjе социjалиста jе овакав предлог одлуке дао у скупштинску процедуру, жељећи да допринесе афирмациjи породице и порасту наталитета у нашем граду. Међутим, због партиjских суjета од стране одборника парламентарне већине (Здраво Беране – Демократе), наишли смо на неразумиjевање и недостатак политичког капацитета да се оваj предлог одлуке уврсти у дневни ред и у краjњем усвоjи на задовољство свих грађана Берана. О таквом дешавању обавиjестили смо наше суграђане саопштењем након сjеднице, а оправданост наших аргумената потврђуjу записници са скупштинских одбора, а потом и са саме сjеднице, гдjе су се одборници парламентарне већине негативно изjаснили о поменутом предлогу одлуке - наводи Јокић.

Пар мjесеци касниjе, када се ова „сложна“ дружина коначно усагласила да сазове сjедницу Скупштине општине, за коjу ни сами сигурни ниjесу да ће се одржати, прибjегли су плагирању и популизму. Из скупштинског материjала се види да jе предложен идентичан приjедлог одлуке коjи смо ми упутили у скупштинску процедуру, а након тога лидер ове коалициjе коjа броjи своjе посљедње дане, потпомогнут локалним медиjима коjи су све само не независни, истиче важност доношења ове одлуке и бригу локалне самоуправе за циљну групу исте. Jефтино, лицемjерно и жалосно!

- На краjу, због jедног се радуjем, коначно сте признали да копирањем тежите да будете као ми, али на вашу жалост због тога што сте далеко мање креативниjи и много несупериорниjи у односу на нас, увиjек ћете остати у великом заостатку за Демократском партиjом социjалиста. Препоручуjем вам да се уколико желите да будете бољи, окренете више jавном интересу и добробити грађана Берана, него личним интересима због коjих jедва сазовете и одржите понеку сjедницу локалног парламента - истиче Јокић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 01:07