Preokret traži osnivanje kajak kluba / foto: Preokret
09/02/2024 u 11:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić: Preokret će realizovati javni poziv za osnivanje kajak kluba u Danilovgradu

Planiramo da klub počne sa radom ovog ljeta, zato očekujemo da građani iskoriste poziv kako bi Danilovgrad dobio nove sadržaje – navela je Aleksandra Jokić ispred Preokreta

Uprkos tome što Skupština opštine Danilovgrad nije podržala inicijativu Preokreta za formiranje kajak kluba, Preokret će pokrenuti javni poziv građanima Danilovgrada da se pridruže kao osnivači prvog sportsko-rekreativnog kajak kluba u tom gradu, saopštila je ispred te partije Aleksandra Jokić.

– Svi oni koji dijele ljubav prema rijeci Zeti, sportu i timskom radu mogu iskoristiti ovaj poziv kako bi bili dio tima koji će razvijati i promovisati sport, turizam i ekosisteme rijeke Zete. Planiramo da klub počne sa radom ovog ljeta, zato očekujemo da građani iskoriste poziv kako bi Danilovgrad dobio nove sadržaje – navela je ona.

Jedan od uslova da bi zaživio kajak klub je, kako dodaje, oprema koja uključuje kajake, pa su mladi Preokreta realizovali akciju sakupljanja sredstava za nabavku kajaka sa pratećom opremom, koja je uspješno završena uz veliku pomoć građana i privrednih društava sa teritorije opštine Danilovgrad.

– Više kajakaša na rijeci Zeti će joj dati više pažnje, time će se smanjiti i količina otpada i krivolov na rijeci što će povećati njen turistički, ribolovni i privredni potencijal. Tako će prije svega mladi moći više da koriste, upoznaju rijeku Zetu i uživaju u njoj, a time da pokreću nove kreativne i biznis inicijative što doprinosi povećanju vrijednosti Zete kao simbola danilovgradske opštine – zaključuje ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:03